Ümit Özat veda etti

Gelecek sezon için Almanya 2. lig ekiplerinden FC Köln ile anlaşan Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Ümit Özat, futbolculuk hayatından sonraki geleceğine yatırım yapmak için bu kararı aldığını açıkladı.

Ümit Özat, Ataşehir'deki Chicago Bulls Cafe'de düzenlediği basın toplantısında, sarı-lacivertli takımdan ayrılışı ve transferiyle ilgili bilgiler verdi.

Kendisinin ve ailesinin geleceğini düşünerek hareket ettiğini, ileride antrenör olarak futbolun içinde bulunmak istediğini kaydeden Ümit, "Hedefim Avrupa'da, Bundesliga'da oynamak. Futbolculuktan sonraki geleceğime yatırım yapmak amacıyla böyle bir karar aldım. Ayrılma zamanımın geldiğine inandığım için ayrılıyorum. 'Kal' deseler veya 'Git' deseler ile alakası yok. Benim kimseye kırgınlığım yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ümit, "Hedefin Fenerbahçe'ye antrenör olmak mı" şeklindeki soruya, "Bir gün yollarımız kesişecek" yanıtını verdi.

FC Köln ile ilk sezonda takımının 1. lige çıkması için bütün mücadelesini vereceğini söyleyen Ümit, daha sonra Alman kültürünü ve dilini öğrendikten sonra Köln Spor Akademisi'ne kayıt olarak antrenörlük eğitimi alacağını bildirdi.

Ümit, Hollanda'nın AZ Alkmaar ve Belçika'nın Anderlecht takımlarının yanı sıra Güney Kore ve Fransa'dan da teklifler aldığını sözlerine ekledi.