Ümit Özdağ, adaylığını açıkladı

BİNGÖL (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 19 Kasım günü yapılacak başkanlık seçimlerinde Bingöl'de adaylığını açıklayan Ümit Özdağ, "3 yıl önce 'Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?' diye sorduklarında, Bingöl'de açıklayacağımı söylemiştim. 3 yıl sonra Bingöl'deyim. MHP'nin 8. Genel Kurultayında Genel Başkanlığına adayım" dedi.

Bugün öğlen saatlerinde Bingöl'e gelen Ümit Özdağ, 1979 yılında öldürülen rahmetli Bingöl Eski Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in Ilıcalar Beldesi Yukarı Yenibaşlar Köyü'nde bulunan mezarını ziyaret etti. Daha sonra köy merkezine inen Özdağ, yaptığı konuşmada 19 Kasım tarihinde yapılacak MHP 8. Genel Kurultayında Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

"Birileri 'Ümit Özdağ'a Türkiye'yi dolaştırmayız. Onu konuşturmayız' diyordu. 100 il ve ilçe dolaştım, vatandaşlarımla sohbet ettim. Kimse engelleyemedi" sözleriyle konuşmasına başlayan Özdağ, "Ümit Özdağ partiye üye olamaz' dediler. Ülküdaşlarım bana sahip çıktı Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye oldum. Şimdi de 'Üyeliği belirsiz' diyorlar. 'Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı olamaz' diyorlar. İşte Bingöl'deyim ve aday olduğumu açıklıyorum. Adayım çünkü, partimiz her gün Başbuğ Türkeş'in çizgisinden çıkıyor. Partimiz merkez sağ ve merkez soldan politikacılarla siyaset tilkileriyle doldurulmaya çalışılıyor. Milliyetçi hareket Partisi siyaset tilkilerinin değil, Bozkurtlar'ın partisidir ve öyle kalacaktır. Türk halkı, Türkiye'nin Başbuğ Türkeş'in çizgisinde, Atatürk'ün çizgisinde ülkücü duruş ve kararlılık sergileyen etkin muhalefet yapan Türkiye için köklü programları olan bütün ülkücüleri tekrar MHP çatısı altında birleştiren bir MHP istiyor. Böyle bir MHP'yi birlikte tekrar inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam