Ümit Sayın'ın savunması tamamlandı

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında savunmasını tamamlayan tutuklu sanıklardan Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, iddia edildiği gibi Ergenekon terör örgütü diye bir örgüt olmadığını öne sürerek, "Savcılar Ergenekon canavarı yaratmışlar ve her yer bu canavarı ortaya çıkarmışlardır" dedi.

Silivri Cezaevi içerisinde görülen duruşmaya Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, mazereti nedeniyle katılamazken, mahkemeye bugün üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık ediyor. Duruşmada tutuklu sanıklardan Doç. Dr. Habip Ümit Sayın savunmasını yaptı. Tahliye talebini yenileyerek savunmasına başladığını belirten Sayın, terör örgütlerine karşı olduğunu ve hiçbir terör örgütüne üye olmadığını söyledi. Doç. Dr. Habip Ümit Sayın savunmasında, "İddia edildiği gibi bir örgüt olmadığı gibi, ben de örgüt üyesi değilim. İddianamede yer alan görüştüğüm kişilerden Kemal Alemdaroğlu eski rektörümdür. Diğer görüştüğüm iddia edilen kişilerle de fazlaca samimiyetim yoktur. Ayrıca o kişilerin Ergenekon örgütü üyeliği konusunda da mahkemenin verdiği bir karar yoktur. Telefon konuşmaları hayal ve fantezidir.

Reklam
Reklam

Düşünmeden söylenmiş laflardır, şimdi bu sözleri söylediğim için pişmanım. Halka silahlı isyana teşvik ile iddia edilen darbe ile ilgili konuşmalarım toplam 4-5 kişi ile yapılan konuşmalardır. Bu konuşmalar telefonda yapılan konuşmalardır. Herhangi bir mitingde yada bir kitapta yazılan yazılar değildir. İki kişi arasındaki konuşmalardır. Bunlar halka silahla isyanla ilgisi yoktur" dedi.

"Asker ülkeyi satıyor" şeklindeki telefon konuşmalarının vatana olan sevgi ve kaygısından dolayı yapıldığını anlatan Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, "Ülke koşulları göz önüne alındığında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin müdahale etmesi anayasal bir haktır. İki kişinin telefonda bunları konuşması nasıl isyana tahrik sayılabilir. Ülke hakkındaki kaygılarımız abartılı olsa da hoş karşılanmalıdır. Telefondaki sözlerin hepsi duygusal konuşmalardır. Ülkeyi silahlı isyana teşvik söz konusu değildir.

Tüm iddianame Ergenekon paranoyasıdır. İddianamede hipotez doğrulanmak yerine, doğru kabul edilmiş ve üzerine yorum yapılmıştır. Savcılar Ergenekon canavarı yaratmışlar ve her yer bu canavarı ortaya çıkarmışlardır. Örgüt üyesi olduğuma dair tek bir kanıt yoktur. Kişisel verileri kaydettiğim iddiaları da doğru değildir. Ben vatanına ve milletine karşı sorumlu bir öğretim üyesi olarak, çevrede gördüğüm milletin zararına olabilecek kimi eylem ve uygulamaları ilgili kurumlara haber verdim.

Reklam
Reklam

Bunları yaparken de hiçbir kimse ile organik bir bağım olmadı. Özellikle Adli Tıp Enstitüsü ve Adli Tıp Uzmanları Derneği üzerinden ülkemize yönelebilecek tehlike doğurucu sonuçları 1. Ordu Komutanlığı da dahil olmak üzere vatandaş sorumluluğu içinde pek çok kişi ve kuruma bildirdim. Verdiğim bilgiler devletin istihbarat kurumlarının da ulaşabileceği açık bilgilerdir. İllegal hiçbir özelliliği yoktur. Darbe konuşmaları ciddi değildir. Bunlar işçi sofralarında bile yapılan ciddiyeti olmayan konuşmalardır" şeklinde konuştu.

Duruşmada şu sıralar savunması tamamlanan tutuklu sanık Doç. Dr. Habip Ümit Sayın'a emniyet, savcılık ve nöbetçi mahkemedeki ifadeleri okunuyor. Daha sonra ise Sayın'ın çapraz sorgusuna geçilecek.