UMKE, Depreme Gece Yarısı Yapılan Tatbikatlarla Hazırlanıyor

Fethiye'de kamp yapan Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olası bir depreme hazırlık amacıyla deprem...

Fethiye'de kamp yapan Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olası bir depreme hazırlık amacıyla deprem tatbikatı yaptı. Gece yarısı gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan tatbikatta 3 katlı bir binanın enkazı altında kalan 3 yaralı kurtarıldı.

Esenköy’deki Akdeniz Off Road Park’ta kamp kuran Muğla UMKE ekibi deprem tatbikatı yaptı. 3 günlük kamp çerçevesinde Fethiye’de toplanan 50 kişilik ekip oluşturulan suni göçükten 3 yaralıyı güvenle çıkardı. 30 dakika süren tatbikatta gerçeği aratmayan görüntüler oluştu. Gece koşullarında suni göçüğe müdahale eden ekipler öncelikle enkazda ışıklandırma çalışması yaptı. Enkaz bölgesinin aydınlatılmasının ardından yerleri tespit edilen 3 yaralının kurtarılması için çalışma başlatıldı. Yaralıların sağlık durumlarını kontrol eden ekipler, medikal müdahalenin ardından kurtarma çalışması yaptı. Enkazdan çıkarılan yaralıların sedye ile ambulanslara alınırken, vücudunda yanıklar olan yaralılar ise özel kaplamaya sarılarak ambulansa taşındı.

Reklam
Reklam

UMKE Muğla İletişim Sorumlusu Ergün Kocagöz, Muğla bölgesinde tüm felaketlere hazırlıklı olduklarını söyledi. Kamp kapsamında kaza ve doğal felaketlere karşı birçok tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Kocagöz, “Burada farklı parkurlar oluşturduk. Fethiye teması üzerinde durarak suni Babadağ ve Saklıkent Kanyonu’nda arama kurtarma tatbikatları yaptık. Paraşüt kazaları ve benzer konulara nasıl müdahale edeceğimiz konusunda mevcut bilgileri taze tutmaya çalışıyoruz. Ancak deprem konusu üzerinde özellikle duruyoruz. Bu nedenle en kapsamlı tatbikatımızı enkaz altından yaralı çıkarma üzerinde yaptık. Ekiplerimiz gerekli ön hazırlığı yaptıktan sonra yaralılar enkazdan güvenle çıkarıldı.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: