UMKE Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

HAKKARİ (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına verilen temel modül eğitiminin sonunda yapılan kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına verilen temel modül eğitiminin sonunda yapılan kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Kentteki sağlık çalışanlarına olası afet durumlarında daha eğitimli hareket etmeleri için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi tarafından 3 gün teorik, 3 gün ise uygulamalı eğitim verildi. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkisinde kamp kurularak verilen uygulamalı eğitimin ardından yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikatta ekipler, enkazda ve araçta sıkışan yaralıları çıkarmak için adeta zamanla yarıştı. İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, personellere 3 gün teorik ve 3 gün ise uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan personellere katılım belgesi verdiklerini ifade eden Tüzgen, şöyle konuştu: "3 gün süren eğitim kampında arkadaşlarımız çok ağır eğitim ve sınavlara tabi tutuldu. Eğitime katılan gönüllü 26 sağlık çalışanımızın tamamı 90 puanın üzerinde başarı yakaladı. İnşallah ihtiyaç duyulmaz ancak inanıyorum ki ihtiyaç halinde UMKE ekibimiz ilimiz ve ülkemizde çok sayıda hayat kurtarabilecek bir güç olmuştur. Gayretleri için hem kendilerine hem eğitmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz