Ummanlı Turist Kafilesi Domates Ve Armut Hasadına Katıldı

- UMMAN'dan Bursa’nın İnegöl İlçesi'ne Turizm Tanıtım Platformu ev sahipliğinde gelen turistler tarlalarda armut ve domates hasadı yapıp, gezen tavuk

- UMMAN'dan Bursa’nın İnegöl İlçesi'ne Turizm Tanıtım Platformu ev sahipliğinde gelen turistler tarlalarda armut ve domates hasadı yapıp, gezen tavuk yumurtası topladı.
Geçtiğimiz aylarda İnegöl’ün tanıtılması amacıyla kurulan İnegöl Turizm A.Ş. (İNTURAŞ) ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İnegöl Turizm A.Ş. (İNTURAŞ) Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu nezaretinde İnegöl’de geziler yapan Ummanlı 30 genç, İnegöl’ün tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Çeltikli mahallesinde bahçelerden armut ve domates toplayan Ummanlı turistler, gezen tavuk çiftliğinde yumurta topladı.
TURİZMDEN PAY ALMAK İÇİN
İlk etkinlik hakkında bilgi veren İNTURAŞ Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu şunları söyledi:
“Belediye Başkanımızın destekleri ile İnegöl’ü tanıtma adına bir takım çalışmalara başlamıştık. Köftesi, oylatı, mobilyası, ay çekirdeği, çileği gibi markalara sahip İnegöl, turizmden yeteri kadar pay alamıyordu. Hazırladığımız projeler dahilinde EMİT fuarıyla çalışmalara start verdik. Turizm haftasında çalışmalar yaptık. İNTURAŞ’ın ilk etkinliğini gerçekleştiriyoruz.”
DALINDAN MEYVE TOPLADILAR
Umman’dan 30 kişilik ekibin 8 günlük program için İnegöl’e geldiğini kaydeden Nezir Kuyumcu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gençlerden ve ailelerden oluşan bir grup. Oylat mağara, şelaleler gezildi. Dalından meyve toplama projesi kapsamında Çeltikçi mahallesindeki bahçelerden armut ve domates topladılar. Aynı zamanda gezen tavuk yumurtası da topladılar. Çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Kamp programımız ve paraşüt eğitimi de alacaklar. Pilot proje olarak önemli bir çalışma oldu. Maksadımız İnegöl’ü turizme açmak. Maksadımız İnegöl’ü turizme açmak. Bu güne kadar hak ettiği payı alamayan İnegöl’ün yeteri payı almasını istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: