Ümmet Akın: Yaşatmak sanattır

Halk ve çevre sağlığını korumak için harekete geçen Ortaklar Belediyesi tarafından kurulan hayvan barınağı yeni dostlukların kurulmasına vesile oldu.

Halk ve çevre sağlığını korumak için harekete geçen Ortaklar Belediyesi tarafından kurulan hayvan barınağı yeni dostlukların kurulmasına vesile oldu.

Modern Belediyecilik çalışmalarına hız veren Ortaklar Belediyesi’nin başıboş hayvanların barınması için kurduğu barınak minik dostlarımıza yeni birer hayat veriyor. Ortaklar Belediyesi’nin 3 aylık çalışması sonucunda geçen ay faaliyete geçirilen hayvan barınağı, Ortaklar ve bağlı köylerde bulunan başıboş hayvanların kısırlaştırma, tedavi, aşılama ve sahiplendirme işlemlerini hızlandırarak halk ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlıyor. Belediye ekipleri tarafından toplandıktan sonra barınağa teslim edilen hayvanlar; kuduz ile karma aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıp kulaklarına marka takılarak doğal ortamlarına salınıyor.

Reklam
Reklam

DOSTLARA SICAK BİR YUVA

Belediye’nin sahiplendirme çalışmaları sonucu 40’a yakın sokak köpeği yeni bir yuvaya kavuşurken; minik bir dost edinen Mesut Akgül, Belediye çalışanları ve Başkan Ümmet Akın’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. 2 buçuk aylık yavru bir köpeğe evinin kapısını açan duyarlı hayvan sever, köpek almak isteyen tüm hayvan severleri Ortaklar Hayvan Barınağı’nı ziyaret etmeye çağırdı.

30 köpek kapasiteli olarak hizmete giren barınakta çalışmalarını sürdüren Veteriner Hekim Özgür Alp Yaygıngül ise aşıları yapılan ve iç-dış parazit kontrolünden geçirilen hayvanların halkımız tarafından gönül rahatlığı ile sahiplenilebileceğini söyledi. Yaygıngül, barınaklarında terk edilmiş cins köpeklerin de bulunduğunu hatırlatarak; ‘‘İçinde hayvan sevgisi olan vatandaşlarımız arzu ettikleri takdirde bizimle çalışıp sokak hayvanlarına sahip çıkabilirler. Biz sokak hayvanlarının ancak sahip çıkılarak mutlu olabileceklerini düşünüyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Barınak projesinin ilerleyen süreçte daha yüksek bir kapasiteye ulaştırılacağını söyleyen Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, ‘‘Hayvanları sevmeyen insanları sevemez’’ diyerek hassasiyetlerinden ötürü Ortaklar halkına teşekkür etti. Belediye olarak, ‘‘Yaşatmak sanattır’’ anlayışıyla, sağlık taramaları ve aşıları yapılan hayvanların ağırlıklı olarak sahiplendirilmesi için bu projeye başlattıklarını dile getiren Başkan Akın, ‘‘Sağlık sorunları çözümlenmiş sokak köpeklerimizi barınağımızda vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Köpeklerin tekrar sokağa salınma ihtimalini göze alarak köpekleri şartlı olarak yeni sahiplerine teslim ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: