Ümraniye'de taksici cinayeti

İSTANBUL (İHA) - Ümraniye'de bir taksici, müşteri olarak taksiye binen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parası ve telefonu gasp edildikten sonra silahla öldürülmüş olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Maltepe 70 Evler taksi durağında çalışan Mehmet Aydın (50), gece saat 02.30 sıralarında çalıştığı duraktan gaz almak üzere ayrıldı. Taksici arkadaşının uzun süre gelmemesi üzerine Aydın'ı arayan meslektaşları, telefonu başkasının açtığını anlayınca durumdan şüphelendi. Aydın'ı tekrar arayan taksiciler, telefonun kapalı olması üzerine durumu polise bildirdi.

Reklam
Reklam

07.00 sıralarında Ümraniye Yeniçamlıca Sefa Sokak'ta bir taksicinin ölü olarak bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, terkedilmiş olan 34 TJN plakalı aracın içerisinde Mehmet Aydın'ın cesediyle karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemede Aydın'ın silahla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Aydın'ı vücudunun çeşitli yerlerine 3 kurşun sıkan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, talihsiz taksicinin üzerinde bulunan parayı ve telefonu alarak kayıplara karıştığı öğrenildi. Olayı öğrenen Aydın'ın oğlu ve kızı gözyaşları içerisinde olay yerine koşarak babalarının arkasından feryat etti. Öldürülen taksicinin çocuklarını taksiciler teselli etmeye çalıştı. Öte yandan, talihsiz taksicinin arkadaşları, "Mehmet gece geç saatlerde gaz almak için ayrıldı. Aracına birileri binmiş herhalde ve buraya kadar getirip öldürülmüş. Üzerinde bulunan yüklü miktarda para ve cep telefonunu almışlar. Durağın en sakin adamıydı" dedi.

Olay ile ilgili soruşturma açılırken, öldürülen taksicinin cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam