Umre Adaylarına Bilgilendirme Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehir’den umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan...

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehir’den umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan kişileri bilgilendirmek amacıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

Merkez Ali Bey Camiinde düzenlenen seminerlerde İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya tarafından umrecilere bilgiler verildi. Çok sayıda umrecinin izlediği seminerde, umrede görevli din görevlileri de hazır bulundu.

Umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Yakup Öztürk: “Tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız” dedi.

Reklam
Reklam

Anne ve babası ile birlikte umreye gidecek olan Şentürk Ailesinin Küçük umreci adayı 10 yaşındaki Ahmet Selim Şentürk’te, ailesi ile birlikte seminere katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: