Umudun motifleri TRT'nin dikkatini çekti

Tece Hürriyet Mahallesi’ndeki “Umudun Motifleri” projesine olan ilgi gün geçtikçe büyüyor.

Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) hazırlayıp Çukurova Kalkınma Ajansı’nın(ÇKA) kabul ettiği, Tece Hürriyet Mahallesi’ndeki “Umudun Motifleri” projesine olan ilgi gün geçtikçe büyüyor.

1-4 Mart tarihleri arasında Mersin Uluslararası 7. Tarım Fuarı’nda stand kuran sepetin sultanları Mezitli’nin gülen yüzü haline geldi. Bu bağlamda TRT Haber sepetin sultanlarını eğitim çadırında çalışırken görüntüledi ve onlarla proje hakkında yayınlanmak üzere röportajlar yaptı.

Sepetçi kadınlarla yapılan röportajın ardından TRT Haber Muhabiri Osman Köse, Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ile röportaj yaparak proje hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Yapılan röportajların ardından Kaymakam Kıcıroğlu sepetçi kadınlara şu şekilde seslendi: “1-4 Mart arası yapılan Mersin Uluslararası 7. Tarım Fuarı’ındaki standımız hem yerel basında, hem de ulusal basında gündeme çıkmamızı sağladı. TRT’den gelen ekip de fuar alanına gelip standımızı gördükten sonra buraya geldiler. Bundan şunu anlıyoruz, bir şeyin marka haline gelebilmesi için her yerde, her fırsatta görünmesi ve tanıtımının yapılması gerekmektedir. Fuarla yakaladığımız fırsatları kaçırmayalım ve diğer sergilere, fuarlara da zengin çeşitlerle gidelim. 8 Mart’ta Forum AVM’deki, 15 Mart’ta Gıda Fuarı’nda en zengin çeşitteki sergilerimizle yer alalım.”

Sergi ve fuarlarda canlı olarak örülen sepetlere ilginin daha fazla olduğunu söyleyen Kaymakam Kıcıroğlu: “Fuarda canlı olarak vatandaşın gözü önünde örülen sepetler çok daha fazla ilgi gördü. Bu yüzden 8-11 Mart tarihleri arasında FORUM AVM’de kurulacak olan standa, sadece örülmüş sepetler ile değil, sepet örme için gerekli olan malzemeler gelin ve sepetlerinizi standı görmeye gelen kişilerin gözü önünde örün. Müşteri gözünün önünde örülen sepeti kendine mahsus olarak algılıyor. Ona daha bir sevgiyle bakıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Umudun Motifleri Projesi kadınlarının röportajı 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.15’te TRT Anadolu kanalında yayınlanacaktır.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz