Umudun Renkleri Projesine Katılan Avrupalı Gençler Gönüllü Türk Elçisi Olacak

AB tarafından desteklenen 'Umudun Renkleri' projesi kapsamında Avrupa’nın değişik ülkelerinden Samsun’a gelen 6 kişilik gruba...

AB tarafından desteklenen 'Umudun Renkleri' projesi kapsamında Avrupa’nın değişik ülkelerinden Samsun’a gelen 6 kişilik gruba İlkadım Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmekte olan, Eylem 4.3 Eğitim Kursu bünyesindeki 'Umudun Renkleri' projesi kapsamında kendi ülkelerinde Türk kültürünü yaşatmak adına İngiltere, Romanya, Litvanya, Slovakya ülkelerinden Samsun’a gelen 6 kişilik grup çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Reklam
Reklam

Yapılan proje içeriği hakkında bilgi veren Gençlik Eğitmeni Nazlı Anık, “Samsun'da yapmış olduğumuz projede yaygın öğrenim metotları ile gerçekleştiriyoruz. Yayın öğrenim metodu ile kişilerin ve katılımcıların ortaya bir şeyler koyarak fikir alışverişi doğrultusunda öğrenme ve konu hakkında fikir sahibi olma metodu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Faaliyet programız arasında doğal afetlerin öncesinde ve sonrasında ‘sivil toplum çalışanları neler yapabilir?’ gibi sorulara cevap arayarak, her türlü doğal afetleri yaşayan insanlarda bilgi edinmek ve gerekli önlemleri alarak vatandaşlarla paylaşmaktır.” dedi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görev yapan Başkan Danışma Şerif Mırık’la tanışıp konuşma fırsatı bulan gençlere, konuşma yapan Mırık, Avrupa Bakanlığı tarafından desteklenen projenin genç ufukların ülkeler arasında bir kültür köprüsü kuracaklarını söyledi.

Gönüllü kültür elçisi olan gençlerin, Samsun’un Avrupa`ya açılan yüzü olacağını belirten Mırık, “Ben şahsım ve bağlı olduğum kurum adına Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında proje hazırlayanlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: