Umurlu’da Domuz Nöbeti

Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde mısır tarlalarına dadanan domuzlar, üreticiyi sıkıntıya soktu. Büyük maddi zararla...

Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde mısır tarlalarına dadanan domuzlar, üreticiyi sıkıntıya soktu. Büyük maddi zararla karşı karşıya kalan çiftçi, tarlasında nöbet tutmaya başladı.

Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde mısır üreticilerinin bugünlerde başı yabani domuzlarla dertte. Hasat mevsiminin yaklaşması ve mısırların olgunlaşmasıyla tarlalara danadan domuzlar, üreticiyi maddi zarara uğratmaya başladı. Bazen sürüler halinde tarlalara akın eden domuzlar, mısırları yere yatırarak ve koçanlarını parçalayarak hasar meydana getirdi. Domuzlara karşı gürültü ve ışık yayan önlemlerle mücadele etmeye çalışan üretici, diğer taraftan da elinde tüfeğiyle geceleri nöbet tutmaya başladı.

Reklam
Reklam

Domuzlara karşı silahlı nöbete başlayan Muzaffer İpçi isimli üretici, gece tarlalardan el ayak çekilince gelen domuzların ürününe büyük zarar verdiğini söyledi. Tarlada nöbet tutmaktan başa çare bulamadığını kaydeden İpçi, hasadı tamamlayıncaya kadar gece nöbetlerine devam edeceğini açıkladı.

ZİRAAT ODASI HAREKETE GEÇTİ

Domuz saldırılarının üreticiye büyük zarar verdiğini ifade eden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı’da, kendisinin de geceleri tarlalarını kontrol ettiğini belirterek, “Bazen sürüler halinde gelen domuzlar mısır tarlalarına büyük zarar veriyor. Daha çok ova kesiminde arazilere danan domuzlar bir gecede 2-3 dönüm arazide mısırları yere yatırıyor. Yaklaşık 10-15 gün önce başlayan domuz saldırıları artarak devam ediyor. Üreticilerimiz geceleri gürültü çıkararak veya tüfeğiyle nöbet tutarak büyük emek verdiği ürününü korumaya çalışıyor. Soruna bir çözüm bulunması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerimiz ve avcı dernekleriyle görüşeceğiz. Bugüne kadar üretici tarafından vurulan birkaç domuz oldu ama belki sürek avı düzenlenerek bu soruna bir çözüm bulunabilir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: