Umut Derneği’nden Öğrenciler Yararına Kermes

Yozgat`ta kurulduğu günden bu yana ‘umutsuzların umudu’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal...

Yozgat`ta kurulduğu günden bu yana ‘umutsuzların umudu’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kermese Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer, Umut Derneği Başkanı Leyla Kamanlı, dernek üyeleri, ev hanımları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duanın ardından kermesin açılış kurdelesini Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer ve Dernek Başkanı Leyla Kamanlı birlikte kesti.

Reklam
Reklam

Umutsuzların umudu sloganıyla faaliyetini sürdüren Umut Derneği, maddi durumu iyi olmayan özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler yararına kermes düzenledi. Yozgatlı ev hanımlarının hazırladığı yöresel yemeklerin, tatlıların, el işi ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu kermesin açılış sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Başer’in eşi Neriman Başer, derneğin ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Başer, "Umut Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için her yıl çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan birisi de şuan açılışını yaptığımız bu kermesimiz. Derneğimiz bu tür faaliyetlerle eğitime bu yönde katkı sağlıyor. Ben dernek başkanına ve üyelerine eğitime verdikleri bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Kamanlı da konuşmasında maddi durumu zayıf olan öğrencilerin eksiklerinin giderilmesine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Kamanlı, "Yozgatlı ev hanımlarının günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, el işi ve hediyelik eşyaları burada satıp maddi durumu iyi olmayan özellikle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize veriyoruz. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında en büyük etken eğitimdir. Gelişmiş ülkeler baktığımız zaman hepsinin ortak özelliği de eğitimde başarılı olmalarıdır. Bu bakımdan öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Biz de dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. 10 gün açık olacak kermesimize tüm halkımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: