Umut Oran: AKP, Dershanelerde Ağırlığı Olan Hareketlerle Ilgili Hesap Peşinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AK Parti'nin dershaneleri kapatmak istemesindeki gerekçenin vatandaş ya da...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AK Parti'nin dershaneleri kapatmak istemesindeki gerekçenin vatandaş ya da öğrenci olmadığını söyledi. Oran, "AKP'nin derdi dershanelerde ağırlığı olan bir hareketle restleşmedir." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Burdur İl Başkanlığı'nda Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Oran, AK Parti'nin koltuk kavgası yaptığını ifade ederek, “AKP, Eğitimde, özel dershanede ağırlığı olan bazı hareketlerle ilgili bir hesap peşinde. Yoksa AKP'nin vatandaş ya da öğrenci gibi bir derdi yok. AKP'nin derdi dershanelerde ağırlığı olan bir hareketle restleşmediR. Dolayısıyla biz Ak Parti'nin bu günlük politikalarını dikkate almıyoruz. Milli eğitim ciddi bir konudur. Böyle sabahtan akşama, akşamdan sabaha değiştirilecek, karar alınacak, oynanacak bir konu değildir.” dedi.

Reklam
Reklam

AK PARTİ HER KONUDA ANAYASA İHLALİ YAPIYOR

AK Parti'nin her konuda Anayasa ihlali yaptığını söyleyen Oran, “Eğitim bir haktır, eğitim bir özgürlüktür. AK Parti bu temel hak ve özgürlüğü adeta ayaklar altına alıyor çiğniyor.” şeklinde konuştu.

Dış politikaya da değinen Oran, uluslararası ilişkilerde günü birlik kararlar verilmemesi gerektiğini, tutarlı bir politika izlenmesi gerektiğini anlattı. CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Umut Oran'a Burdur’a özel alaca dokumasını günün anısına hediye etti. Partililerle birlikte kahvaltı yapan Oran, Isparta’ya hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: