Umut Oran: "şike Davasının Yapıldığı Mahkemenin Özel Yetkili Mahkeme Yerine Asliye Mahkemesi'ne Çevrilmesini İstiyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, şike davasının Özel Yetkili Mahkeme'de değil, Asliye...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, şike davasının Özel Yetkili Mahkeme'de değil, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini söyledi.

Çağlayan Adliyesi'nde devam eden şike davasının 13. duruşmasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, şike davasıyla ilgili bir takım hukuksuzluklar olduğunu iddia ederek, "Ben bu davanın özel yetkili mahkemede görülmemesi gerektirdiğini belirtmiştim. Benim bu açıklamalarım üzerine Hakimler Savcılar Yüksek Kurlulu 27 Mart 2012 tarihinde bana bir yazı gönderdi ve bu yazıda, '12 Temmuz 2011 tarihinde alınan karar gereği bu davaya görevlendirilen 3. Asliye veya Ağır Ceza Mahkemesidir' diyordu. Ardından 1 Şubat 2012'de alınan karar ile şike davasına bakması gereken mahkemenin Sulh Ceza veya Asliye Ceza mahkemesidir diyor. Yani bu davanın Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun görevlendirme yapmış olduğu yer 3. Asliye Ceza Mahkemesi'dir. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu davanın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılmasını istiyorsa bizim 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ne işimiz var? Bu dava neden bu mahkemede görülüyor. Burada bir usulsüzlük var ve bu usulsüzlüğün giderilmesi gerekiyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu 16. Ağır Ceza Mahkemesini görevlendirmediyse bu mahkemeyi kim görev verdi? Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mı? Yoksa başka güçler mi verdi, bunu sorgulamamız lazım. Bununla ilgili ben hem Adalet Bakanına hem de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu göreve davet ediyorum. Burada bir yetki ihlali var, davanın yapıldığı mahkemenin Özel Yetkili Mahkeme yerine Asliye Mahkemesi'ne çevrilmesini istiyorum. Bununla ilgili Sayın Adalet Bakanı'na da bir mektup yazdım. Biz bütün mahkemeleri izliyoruz ve bu tür hukuksuzlukların olduğunu görüyoruz. Ayrıca Avrupa Komisyonu'nun raporlarında da Özel Yetkili Mahkemelerin yapmış oldukları usulsüzlükler ile ilgili çok ciddi eleştiriler var. Yani artık Adelet Bakanı'nın bu eleştirileri ciddiye alması gerekiyor, çünkü burada söz konusu olan hukukun üstünlüğü. Biz burada birilerini değil hukuku savunuyoruz. Birçok insanda suçsuz olduğu halde içerde yatıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Futbol kulüplerinin bir araya gelmeleri gerektiğini aktaran Oran, "Futbol kulüpleri, özellikle bu şike yaptığı iddia edilen futbol kulüplerinin birbiriyle çekişmeyi bırakması gerek. Çünkü birileri futbola el atmış durumda. Futbol kulüplerinin de birbirleriyle uğraşacaklarına bir araya gelmeleri ve bu mağduriyetlerini milyonlar adına ortak akıl ve sağduyuyla bu sonucu doğuran siyasi iktidardan sorması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz