Umut Tacirlerine Şafak Baskını

Muğla’nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda göçmen kaçaklığı yaptıkları...

Muğla’nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda göçmen kaçaklığı yaptıkları iddiasıyla 4’ü Suriyeli 20 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, göçmen kaçaklığı ile mücadele kapsamında 8 aylık planlı çalışma neticesinde organizatörlere yönelik, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin de yer aldığı bir operasyon düzenlendi. Muğla’nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere Fethiye ilçesi, Aydın’ın Didim ilçesi ile İstanbul, İzmir ve Çanakkale illerinde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda konuyla ilgili şüphelilerin ev işyerinde arama yapıldı. Operasyonda 4’ü Suriyeli 20 kişi gözaltına alındı. Bodrum’da gözaltına alınan 13 kişi Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğindeki işlemlerinin ardından sorguları tamamlanmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. Muğla’ya sevk edilmek için bindirilecekleri midibüse getirilirken zanlılardan bazıları ve bir zanlı yakını basın mensuplarına tepki gösterdi. Zanlıların araca bindirilmesi sırasında çıkan arbede ise zanlılardan biri midibüsün içerisinde tekme ile aracın yan camlarından birini kırdı.

Reklam
Reklam

Polisin düzenlendiği operasyonda bazı kişilerinde ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında göçmen kaçaklığına adları karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişi haricinde 7 şüphelinin daha önce yakalandığı ve sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

Bodrum’da son aylarda yasal olmayan yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan çoğunluğu Suriye uyruklu yaklaşık 250 kaçak göçmen yakalanmıştı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: