Umut Yıldızı Projesi Sertifika Töreni

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Umut Yıldızı Projesi çerçevesinde 10 çocuğun mesleki eğitimini gerçekleştirerek, çeşitli firmalara yerleştirmelerinin kendilerini daha da cesaretlendirdiğini söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Umut Yıldızı Projesi çerçevesinde 10 çocuğun mesleki eğitimini gerçekleştirerek, çeşitli firmalara yerleştirmelerinin kendilerini daha da cesaretlendirdiğini söyledi. Toplumda risk altında suça sürüklenmiş, olumsuz şartlarla karşı karşıya kalan çocukların suçlarından ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilen, Umut Yıldızı Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için Valilik B Toplantı Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene, Vali Kızılcık'ın yanı sıra Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin ve kursiyerler katıldı. Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıllarda başlatıp başarıyla uyguladığımız proje çerçevesinde 10 çocuğumuzun mesleki eğitimini gerçekleştirerek, çeşitli firmalara yerleştirmemiz bizleri daha da cesaretlendirdi. Bu yıl yine çocuklarımızın mesleki eğitimlerini gerçekleştirip, talepte bulunan özel sektöre yönlendirdik. 10 çocuğumuz bu eğitimden geçerek meslek sahibi oldu." Bu duruma sadece ekonomik kazanç olarak bakılmaması gerektiğine dikkati çeken Kızılcık, şöyle devam etti: "Bu aynı zamanda geleceğimiz için sosyal bir projedir. Gençlerimiz bugüne kadar gerekli sosyal ve akademik eğitimlerini yeterli oranda alamamıştı. Devletimiz ve özel sektörümüz bu açığı birlikte gördüler ve bunun eğitimlerini gerçekleştirip, pırıl pırıl gençlerimizi meslek sahibi yapmanın yolunu açtık. Kendilerine ve ülke ekonomisine katkı veren bireyler olarak yetişmelerinde emeği geçen herkesi kutluyorum." Konuşmaların ardından Kızılcık, kursilerlere kitap hediye ederek sertifikalarını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: