Umut Yıldızı Projesi Sertifikaları Verildi

Suça sürüklenme riski olan çocukların uyum, iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi, istihdam edilmeleri ve sosyal...

Suça sürüklenme riski olan çocukların uyum, iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi, istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanması amacıyla uygulamaya başlanan 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi'ni", tamamlayan çocuklara törenle sertifikaları verildi.

Eskişehir Valiliği öncülüğünde, Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Sanayi Odası ile 16-18 yaş grubu olmak üzere uygulanmaya başlayan Çocukların Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi'ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü'nce 46 çocuk eğitime alınmış yaklaşık 7 aylık eğitim sonucu 13 çocuk kaynakçılık eğitimini, 11 çocukta elektrik tesisatı eğitimini başarı ile tamamladı. Başarılı sonuçlar ile eğitimi tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan çocuklar için Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir program düzenlendi. Etkinliğe Vali Dr. Kadir Koçdemir, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas, Emniyet Mensupları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Naci Kuru eğitimlerin başarısına değinerek, "Yüzde 50 gibi bir başarı ile tamamlanan bu proje bize daha iyilerini yapabileceğimiz konusunda hız kazandırıyor. Gençlerimizin projeye olan heves ve ilgisi onlar ve bizim için işleri kolaylaştırıyor ve başarıyı yüksek seviyelere taşıyor. Umuyorum ki daha nice genç arkadaşlara böyle sertifikalar vererek hayata sağlam adımlar ile başlamalarını sağlarız" dedi. Ardından 7 aylık eğitim kapsamında kursiyerlerin aldığı eğitimler, hafta sonları polis teşkilatı mensuplarıyla eğlenceli vakit geçirmeleri ve katıldıkları sosyal aktiviteler, hazırlanan slayt gösterisi ile katılımcılara izletildi.

Reklam
Reklam

Gösterinin ardından konuşan Vali Dr. Kadir Koçdemir ise projenin destekçilerine teşekkür ederek, projenin ilk meyvelerinin alındığına değindi. Vali Koçdemir, "Bu geniş kapsamlı projede çocuklarımıza her türlü destek verilirken hem eğitim hem eğlence amaçlanmıştır. Onlar ile ilgilenen görevlilerimiz eğitim dışında spor, gezi, kamp ve diğer eğlence alanlarında onlarla vakit geçirmişlerdir. Bu projeye emeği geçen herkes başrol durumundadır. Çünkü bu gençlerimiz vatana ve millete hayırlı işler yapmak için varlar. Bu sebeple eğitimcilerini ve kendilerini kutluyorum. Yeni işlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Kadir Koçdemir ve destekleyici kurum temsilcileri tarafından kursiyerlere sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: