Umutla bekledi ama donarak öldü

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş'in cenazesi, bugün hastane morgundan alındıktan sonra, adı Şehit Gazeteci İsmail Güneş Basın Sitesi olarak değiştirilecek sitedeki Sivas Gazeteciler Cemiyeti'nin önüne getirilecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Burada saat 15.00'te düzenlenecek törenin ardından Güneş'in cenazesi, Sivas Ulu Cami'de ikindi namazının ardından kılınacak ve cenaze namazından sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

Güneş'in cenazesi, aynı kazada yaşamlarını yitiren ve dün toprağa verilen BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın mezarlarının yanında defnedilecek.

İsmail kazada değil donarak öldü
Kahramanmaraş'ta düşen BBP helikopterinden yaralı halde çıkan, fakat telefonla yaptığı yardım çağrısına cevap alamayan İsmail Güneş'in donarak öldüğü belirlendi.

Otopsi raporuna göre, 34 yaşındaki İhlas Haber Ajansı muhabirinin sol ayak bileği ile 2 kaburga kemiği kırık; ancak ölüm sebebi aldığı yaralar değil.

Yardım gelmeyince kendi başına kurtulmaya çalışan muhabir, helikopterden söktüğü koltukla 500 metre aşağı kaydı, soğuktan donmamak için üzerine 4 ceket giydi.

Helikopterin yeri tespit edilemeyince Güneş'e yardım ulaşmadı. Cansız bedeni, 5 gün soğuktan korunmak için sığındığı kayanın kovuğunda bulundu.

Ön otopside İHA muhabirinin donarak öldüğü belirlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İSMAİL GÜNEŞ KİMDİR

15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta doğan İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş, 1994 yılında Sivas Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nden mezun oldu. 9 yıldır İhlas Haber Ajansı'nda Sivas muhabiri olarak görev yapan Güneş, evli ve Tuluğhan ve Çağan'ın babasıydı. İsmail Güneş, Sarı Basın Kartı sahibiydi.

Reklam
Reklam

AA / İHA

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN