‘umutlar Çiçek Açsın’ Projesine Vali Daşöz’den Yerinde İnceleme

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Valilik öncülüğünde başlatılan “Umutlar Çiçek Açsın” projesi kapsamında Saruhanlı Kaymakamlığı,...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Valilik öncülüğünde başlatılan “Umutlar Çiçek Açsın” projesi kapsamında Saruhanlı Kaymakamlığı, Belediye, Halk Eğitim Merkezi, Yeniden Bir Yaşam Derneği, Saruhanlı Kadınların Bugün ve Geleceğine Destek Derneği işbirliğiyle Nuriye Beldesi'nde başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

“Umutlar Çiçek Açsın” projesi, Manisa Valiliği koordinasyonunda ilgili kamu ve özel kuruluşların işbirliğiyle Türkiye’nin ve Manisa’nın toplumsal sorunlarından olan şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılmasını amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Vali Daşöz’ün incelemelerine Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Nuriye Belde Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş da katıldı.

İnceleme sırasında kadınlarla sohbet eden Vali Daşöz, “Şehre yönelik, Ege ve İzmir’e yönelik ürünler üretmek için projeler hazırlayın. Örgütlenip kooperatifler kurun. Ürettiğiniz ürünün sürdürülebilirliği olmalı. Ürününüz pazarlandığı sürece sorun olmayacaktır. Ürünlerinizi profesyonel kişilerle pazarlayın. Projelerinizle ilgili olarak hem Mikro Kredi Şubesi hem de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü ile irtibat halinde olun” diyerek tavsiyelerde bulundu.

İncelemeden sonra açıklama yapan Vali Daşöz, şöyle konuştu: “Başlattığımız ‘Umutlar Çiçek Açsın’ projesinin paydaşları Valiliğimiz, Valiliğimize bağlı çeşitli kurumlar ve sivil toplum örgütleri. Saruhanlı Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezimizin koordinesinde, Yeniden Bir Yaşam Derneğimizle birlikte uygulayacağımız ‘Umutlar Çiçek Açsın’ projesinin başlangıcındayız. Bu bina eski bir okul alanı. Bu binada Nuriye ve civardaki bu işe katılabilecek bütün kadınlarımızı bu projenin içine çekmek amacıyla bir çalışma başladı. Yöresel ürünlerini burada görüyorsunuz. Bu bölgede Nuriye merkezli bir kadın derneğimiz bulunmakta. Onların da temin ettiği dikiş makinaları bulunmakta. Bu binada kadınlarımız el işleri ürünleri ile yörede yetiştirilen ürünlerin değerlendirilmesini yapıyorlar. Bundan sonraki süreçte bunu nasıl daha iyi değerlendirebiliriz üzerinde yoğunlaşacağız.”

Reklam
Reklam

Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel ise, dernek olarak ‘Umutlar Çiçek Olsun’ Projesi kapsamında ilk projeyi Nuriye’de uygulayacaklarını belirtti. Şiddetin kaynağında ekonomik yetersizliğin yattığına işaret eden Demirel, kadınların ekonomik açıdan güçlü olmalarının önemine dikkat çekti. Beldede şiddet ve kadın istihdamı ile ilgili yaptıkları çalışmada, Nuriye Belediyesi’nin de desteği ile Saruhanlı Kadınların Bugün ve Geleceğine Destek Derneğine ait dikiş makinaları bulunduğunu, bu nedenle ev tekstili konusunda üretim yapılabileceğinin değerlendirildiğini söyleyen Demirel, çiçek serası, lavanta bahçesi, doğal ürünlerden oluşan köy kahvaltı salonu ile kırsal turizme örnek olabilecek çalışmalarda bulunmayı planladıklarını ifade etti. Nuriye’de yürütecekleri çalışmanın başka yerlere de örnek olmasını dileyen Demirel, faaliyet alanlarını diğer ilçelere de yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz