Umutlarını "sel"e Kaptırmadılar

Edremit'teki kuvvetli yağışta evlerini su basan ihtiyaç sahibi aileler, kayıplarının hüznünü yaşarken, uzatılacak yardım ellerini ümitle bekliyor.

Edremit'teki kuvvetli yağışta evlerini su basan ihtiyaç sahibi aileler, kayıplarının hüznünü yaşarken, uzatılacak yardım ellerini ümitle bekliyor.

Hafta sonunda yaşanan kuvvetli yağış, Edremit ile bağlı yerleşim birimlerinde birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen birçok aile, yakınlarının yanına sığınıp yardım beklerken, bazıları da yaralarını kendi imkanlarıyla sarmanın yollarını arıyor.

Yağıştan etkilenenlerden biri olan yürüme engelli Şükran Mavik, ikisi şeker hastası 6 çocuğu ile ayakta durmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Mavik, AA muhabirine, bir çeşit kemik hastalığı yüzünden bacağının birini kaybettiğini ve protez takıldığını belirterek, diğer bacağını da aynı hastalık yüzünden kaybetmek üzere olduğunu söyledi.

Eşinin işsiz olduğunu anlatan Mavik, şöyle konuştu:

"İş aramak için şehir dışına gitti. Birkaç gün iş aradı. Bulamadığı için geri dönmesini beklerken afetle karşılaştık. Zeytinli beldesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan apartmanın zemin katındaki evimiz, yağışta suyla doldu. Sel baskını sırasında korku dolu saatler ve panik yaşadık. Çocuklarımı kurtarayım derken, eşyalar zarar gördü. Tüm eşyalarımız, giysilerimiz çamura bulandı, kullanılamaz hale geldi. Islanmayan hiçbir şeyimiz kalmadı. Neye uğradığımı şaşırdım. Sabaha kadar uyumadık. Sular bahçeye kadar geldi, daha fazla suyun dolması halinde çocuklarım boğulur diye endişe ettim. Kızım ve büyük oğlumla bekledik. Allah'tan mal kaybı dışında zarar görmedik."

Sosyal güvence olarak yeşil kartlarının bulunduğunu dile getiren Mavik, "Yaşları 7 ila 21 arasında değişen çocuklarımın ikisi şeker hastası. Büyük oğlum 21 yaşında ama o da işsiz. Ben hastalığım ve protezler nedeniyle yürüyemiyorum. Komşularımın yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyorum. Çaresizlik içindeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

-"Üniversite sınavlarına hazırlanıyordum, tüm kitaplarım gitti"-

Şükran Mavik'in, üniversite sınavlarına hazırlanan lise öğrencisi kızı Emine Mavik ise ders çalıştığı tüm kitaplarının yanı sıra bütün eşyalarının selde zarar gördüğünü söyledi. Mavik, "Bu durumda nasıl okuyacağız- Destek bekliyoruz. Bir çocuğa eğitim için ne lazımsa ona ihtiyacım var. Ne giyecek bir kıyafetimiz kaldı ne de okul formamız. İnşallah bizimle birlikte diğer ihtiyaç sahiplerinin de bu zararları karşılanır. Bunlar böyle kalmasın" diye konuştu.

-"Kimse yok mu" diye bağırmak için kapıyı açınca evine su doldu-

Belediyelerin gösterdiği yerlerde, ördüğü el işi ürünler ile oyuncak satarak geçimini sağlayan 54 yaşındaki Feride Fide ise su altında kalan ürünlerinin zarar görmesi nedeniyle çaresizlik yaşıyor.

Cumartesi akşamı yaşadığı korkuyu hala üzerinden atamayan Fide, gece saatlerinde tuvalet ihtiyacını karşılamak için uyandığı sırada evini su bastığını fark ettiğini söyledi. Tuvaletten evin içine su dolduğunu anlatan Fide, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kimse yok mu, diye bağırmak için giriş kapısını açtım, oradan da eve bir anda su doldu. Evde kullanılacak tek bir eşya kalmadı. İnşallah sarılık ya da başka bir hastalığa yakalanmayız. Genellikle oyuncak satarak bazen de el işi ürünler örerek geçimimi sağlıyorum. Eklem romatizması ve kalp rahatsızlığım nedeniyle günlerim zor geçiyor. Zaten sokakta satış yapamıyorum. Selden bir gün önce aldığım yeni mallarım da kolisini açmadan sular altında kaldı. Mahvoldum, çaresizim. Umarım zararlarımız karşılanır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: