Un elendi kalbur asıldı

Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD)

Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) Onursal Başkanı Mustafa Şimşek, son dönemde sessiz kalan STK'lar için açtı ağzını yumdu gözünü.

Şimşek, "öteden beri STK'lar için dile getirdiğimiz içi boş, sadece menfaatlere dayanan hizmet anlayışı, pay kapma yarışının sonunun un elendi, kalbur asıldı şeklinde olacağı belliydi." dedi.

Şimşek, "bu anlayış, bu yapı devam ettiği sürece Gümüşhane'deki STK çalışmalarının bir yere varamayacağını savunarak sert konuştu:

"Zaman değişiyor, insanlar değişiyor. STK'lar da farklı olmalı değişmeli. Bu işin başından beri hep samimi dürüst ve ilkeli olalım istedik veya böyle olmasını isterdik. Belirli kalıba yansımış hizmet anlayışı, kişisel menfaatler, kişisel hesaplar STK olgusunu da bitirdi. Üzülüyoruz kaçınılmaz sonu görmekten, oysa hak etmediğimiz bir görüntü. Görev yapan arkadaşlarımızı da dostlarımızı da bu noktada eksiklikleri noktasında hep uyardık ancak olmadı, yapılamadı."

Reklam
Reklam

HEMŞEHRİCİ OLAMADIK

STK'lar içerisinde görev alacak insanların meselenin konunun özüne inebilen tecrübeli ve birikim sahibi akil insanalar olması gerektiğinin altını çizen Şimşek şöyle devam etti:

"Biz başından beri hemşehrici olmadık. Hizmet anlayışımız hep belli bir kalıp içerisinde oldu. Değişime ayak uyduramadık. Bir sıkıntı sancı var. STK'ların da değişen zaman içerisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz