Un sanayicilerinden Kara Kıta’ya ayni yardım

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), açlığın pençesinde kıvranan Afrika ülkelerine Türk Kızılayı kanalıyla bin 787...

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), açlığın pençesinde kıvranan Afrika ülkelerine Türk Kızılayı kanalıyla bin 787 ton ayni yardımda bulundu.
Konu ile ilgili TUSAF'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Somali, Cibuti, Etiyopya ve Kenya’da 11 milyon insanın kuraklık sebebiyle ölümle pençeleştiği, bölge halkının açlık ve yoksulluk içerisinde olduğu Türk Kızılayı tarafından öğrenilmiştir.
Kıtlığın bir nebze de olsa önüne geçmek ve can kayıplarını azaltmak maksadı ile 4 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu olarak Afrika’ya Türk Kızılayı kanalı ile başlattığımız yardım kampanyasına un sanayicilerinden büyük destek geldi. 17 Ağustos itibariyle Türk Kızılayı’na takdim edilen yardım miktarı toplam bin 787 tona ulaşmıştır. Bu miktarın nakit olarak karşılığı ise yaklaşık 1,7 milyon liradır.
Federasyon olarak Afrika’da her gün açlıktan birer birer hayatını kaybeden çocuklara duyarsız kalmamız söz konusu dahi olamazdı. Bu hassasiyet çerçevesinde, halen devam ettirdiğimiz Afrika’ya yardım kampanyası ile sivil toplum örgütlenmesi ve koordinasyonunda daha önce olduğu gibi örnek olabilecek bir duruş sergiledik.
Dünya üzerindeki her insanın herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan insanca yaşama hakkı vardır. Ancak bu haklara sahip olamayacağı Afrika’daki gibi durumlar ortaya çıktığında da duyarsız kalmak insanlığa yakışmayacaktır. Dileğimiz, Dünya üzerinde böyle kampanyalara ihtiyaç duyulmamasıdır. 20 Ağustos tarihinde kampanyamız sonuçlanacaktır ve bu tarihte siz değerli basın mensupları gerek web sitemiz gerekse yeni bir basın duyurusu aracılığıyla tekrar bilgilendirileceklerdir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz