Un Ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı Eğitime Açıldı

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yükseokulu, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı'nı eğitim-öğretime açtı.Türkiye Un...

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yükseokulu, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı'nı eğitim-öğretime açtı.

Türkiye Un Federasyonu, Makarna Sanayicileri Derneği, Bulgur Sanayicileri Derneği yeni bir talepte bulunarak Gıda İşleme Bölümü altında ‘Değirmencilik (Un ve Unlu Mamuller)Teknolojisi’ programı açılmasını talep etti. Bunun üzerine Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı; Gıda İşleme Bölümü bünyesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Manhattan Bölgesi’ndeki Kansas State Üniversitesi Tahıl Bilimi ve Endüstrisi Bölümü ile Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu arasında ön protokol imzalanarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Günümüzde un fabrikaları çoğalmakta ve un fabrikalarının içinde değirmenler de çeşitlenmektedir. Ülkemizde sayısı 700 civarında olan değirmenlerde değirmen teknikerleri görev yapabilirler. Dolayısıyla, taneli ürünlerin öğütülmesi, kalite kontrolü, depolanması, pazarlanması ile un değirmenlerinin bakımı ve işletmelerin yönetiminde de çalışabilirler. Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının ‘Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı’ bölümünde verilmektedir. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda akademik eğitim kadrosu ile birlikte, sanayi içerisinde saygın yer edinmiş firmalardan da her biri kendi alanında uzman idareci ve yöneticiler dersler vermektedir. Yüksekokul, mesleki eğitim kalitesinin uygulama yaparak arttırılabileceği ilkesi doğrultusunda, Gaziantep’te yer alan ülke ekonomisinde önemli yeri olan birçok işletme ile eğitim işbirliği protokolleri bulunmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

Programın üniversite-sanayi işbirliğinde açıldığı belirtilirken, şunlar aktarıldı:

"Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında okulumuzda 4’ü okulda teorik, 2’si sanayide pratik olmak üzere 6 dönemlik program uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz 2 dönem olan pratik eğitimlerini sektörün zirve işletmelerinde yaparak sanayi için aranılan teknik eleman olmaktadırlar. 2 dönem staj yapmış oldukları işletmelerde teorikte öğrenmiş oldukları bilgileri uygulama imkanı bulmaktadırlar. Bu program mezunları gıda mühendisliği ve ziraat fakültelerinin ilgili bölümlerine geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca açıköğretim fakültesi işletme ve iktisat programlarına kayıt yaptırıp, bir yıl intibak programından sonra üçüncü sınıftan devam edebilmektedirler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: