Unakıtan, döviz yatırımcısını uyardı

ANKARA (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomide meydana gelen dalgalanma nedeniyle artış gösteren yatırımcıları, "Ufak bir dalgalanma oldu. Haydi yallah herkes dolar almaya. Kardeşim panik yapma. Panik yaparsan kendi ayağına kurşun sıkarsın" diye uyardı.

Bakan Unakıtan, Mayıs ayı bütçe uygulama sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Bütçe gerçekleşmelerinin ardından ekonomideki gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getiren Unakıtan, döviz kurundaki artışın, ihracatı artıracağını, cari açığı düşüreceğini ve işsizliği azaltacağını ifade etti. Unakıtan, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu fırsata dönüştürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Bakan Unakıtan toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine Unakıtan, Kurumlar Vergisi'nde gidilen indirimin, bütçe hazırlanmadan göz önüne alındığını, bu indirimin bükçe için herhangi bir yük oluşturmayacağını vurguladı.

"Dar alanda kısa paslaşma" yapılarak dalgalanmanın uzatıldığı yönündeki ifadesi hatırlatılarak, bunu yapanların kimler olduğu sorulduğunda ise Unakıtan, yerli oyuncuların kısa vadeli kar peşinde koştuklarını ve yaptıkları işlemlerle yabancıların da kafasını karıştırdıklarını ifade etti. Unakıtan, yerli yatırımcılara, "Hareketlerine dikkat etmeleri, ekonominin görünümünü bozmamaları lazım. Bozarlarsa ne olur? O zaman ben de yapacağımı bilirim" uyarısında bulundu.

Döviz yatırımcılarını da uyarmayı ihmal etmeyen Unakıtan, "Ufak bir dalgalanma oldu. Haydi yallah herkes dolar almaya. Kardeşim panik yapma. Panik yaparsan kendi ayağına kurşun sıkarsın. Sonra düşerse 'Niye dolar aldım? dersin" şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine ise Unakıtan, Türkiye'nin, güçlü bir kamu maliyesi, güçlü bir Merkez Bankası ve güçlü bir bankacılık yapısına sahip olduğunu, yaşanan dalgalanmaların geçici olduğuna inandığını söyledi. Mali disiplin konusundaki kararlılıklarının, bundan sonra da aynen devam edeceğini belirten Unakıtan, reformların da aynı hızda süreceğini anlattı. Unakıtan, bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken de Merkez Bankasının fiyat istikrarı konusunda atacağı her adımı Maliye olarak destekleyeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam