Unakıtan:"Cumhuriyet savcıları da inceleme istemiş"

Eskişehir - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün evinde bulunan 2,5 milyon avroya, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi naip hakimi kararıyla tedbiren el konulması olayında, paranın menşeinin araştırılması için soruşturma başlatan Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) cumhuriyet savcılarının da bazı incelemelerin yapılmasını istediklerini, o kapsamda bir çalışma olduğunu söyledi.

Bakan Unakıtan, Odunpazarı alt kademe Belediyesini ziyaretinin ardından 71 Evler Mahallesi'ndeki pazar alanına gitti. Burada ve kent çöplüğünde inceleme yapan Bakan Unakıtan, Tepebaşı alt kademe Belediyesine gitti ve Başkan Tacettin Sarıoğlu'ndan brifing aldı.

Reklam
Reklam

Çıkışta, gazetecilerin izlenimlerini sorduğu Bakan Unakıtan, Türkiye'deki bazı şehirlerde çöplüklerde modern ayrıştırmalar yapıldığını, buradan elde edilen elektriğin de şehre verildiğini bildiğini kaydetti.

Daha sonra bir gazetecinin, Maliye Bakanlığına bağlı MASAK'ın çalışması sonucu ATO Başkanı Sinan Aygün'ün 2,5 milyon avrosuna tedbiren el konulmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Unakıtan, şunları söyledi:
"MASAK Bakanlığımıza bağlı ama kendi işlerini otomatik olarak kendi programları içinde yaparlar. Devletin diğer kurum ve kuruluşları için de yaparlar. Diğer kurum ve kuruluşlarla yakın bilgi alışverişi içinde olurlar. MASAK'tan Cumhuriyet savcıları da bazı incelemelerin yapılmasını isterler. O kapsamda bir çalışma."