Ünal Aysal’dan Adü’ye Ödül

Adnan Menderes Üniversitesi araştırma görevlisinin hazırladığı yüksek lisans tezi, Ünal Aysal Doktora ve Yüksek Lisans...

Adnan Menderes Üniversitesi araştırma görevlisinin hazırladığı yüksek lisans tezi, Ünal Aysal Doktora ve Yüksek Lisans Tez Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Bölükbaş’ın yüksek lisans tezi, İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen “Ünal Aysal Doktora ve Yüksek Lisans Tez Yarışması”nda dereceye girdi.

"Türkiye'de Dışa Açılmanın Dış Borçlanma Üzerindeki Etkisi: Ekonometrik Bir Analiz" konulu yüksek lisans tezi ile ödül kazanan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Bölükbaş, ödülünü İstanbul'da düzenlenen törende yarışmanın sponsoru olan Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal'ın elinden aldı.

Reklam
Reklam

İktisadi Araştırmalar Vakfı’na 28 Eylül 2012 tarihine kadar yapılan başvurularla gerçekleşen, yarışmada Maliye, İktisat, İşletme, İktisadi Hukuk, Uluslararası İktisat, Avrupa Birliği gibi alanlarda yazılmış tezler de yer aldı. Yarışmada ödül kazanan tezler İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından kitap olarak bastırılarak, üniversitelere ve diğer bilim kurulları kütüphanelerine gönderildi.

Araştırma Görevlisi Mehmet Bölükbaş tez çalışmasını, Türkiye'de dışa açılmanın dış borçlanma üzerindeki etkisini ekonometrik olarak incelemek ve buna yönelik politika önermeleri sunmak amacıyla belirlediğini ifade ederek, "Türkiye'de dışa açılma ve dış borçlanma arasında güçlü bir ilişki olduğu görülmekte ve dışa açıklık oranındaki yüzde 1'lik bir artış dış borçlanma oranında yaklaşık iki katlık bir artışa yol açmaktadır. Bu ekonomik yapıyla Türkiye'de dışa açılmanın oldukça maliyetli odluğu görülmektedir. Öncelikle ithalat yapısının değiştirilmesine bağlı olarak ekonomik modelin yeniden tanımlanması ve buradan bir kalkınma modelinin türetilmesi gerekmektedir. Türkiye bunu yapabildiği ölçüde makroekonomik dengeleri kriz üretmeyecek şekilde kuracak ve toplumsal refahı sürdürebilir duruma getirecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Tez çalışmasında verdiği desteklerden dolayı ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Osman Peker'e teşekkürlerini sunan Mehmet Bölükbaş, Peker ile birlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nu makamında ziyaret etti. Rektör Birincioğlu, Adnan Menderes Üniversitesini en iyi şekilde temsil eden Araştırma Görevlisi Mehmet Bölükbaş’ı tebrik ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: