Ünal Aysal'dan derbi yorumu

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Aysal’ın gündem yaratacak sözleri:

‘Avrupa’dan men beklentisi yok’
“Galatasaray’ın Avrupa’ya gidememesi gibi bir UEFA yaptırımı yok ve en ufak bir şekilde böyle bir beklentisi de yok. Yapılan incelemeler standartdır. Bu standart uygulamalar içinde bize 3 yıllık 45 milyon lira zararı geçmememiz
yönünde bir bildirimleri oldu ve bize ‘Bu durumun önümüzdeki senelerde olmayacağına dair nasıl içimizi rahatlanırsınız” diye sordular. Biz de, Avrupa kulüplerinde olmayan ama Türkiye’ye has kur farkı yüzünden bu zarar tablosunun göründüğünü anlattık, ikna oldular. Ayrıca UEFA’nın kur farklarını kulüplerin mali disiplinsizlik durumuna katmama gibi bir eğilimi var. Daha da önemlisi bu riski ortadan kaldırdık. Geçen sene koltuk ve loca satışlarımızın geliri kulübe aitti. Yaptığımız sermaye artışıyla beraber bu gelirler Sportif A.Ş’ye devredildi. Bu transfer otomatikman aradaki farkı absorbe eder. Bu benim tahminim değil. Arkadaşlarım UEFA yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde de Avrupa kupalarına katılabilmemizi güvence altına aldı.

Reklam
Reklam

‘Galatasaray asla zarar etmedi’
“Sahip olduğumuz hisselerin yüzde 53’lerden yüzde 70’e çıkması sermaye artırımı sırasında bu artırıma katılmayan yatırımcıların haklarını da satın almamızdan kaynaklandı. Böylece daha önce dışarı verdiğimiz hisselerin de büyük bölümü kulübe geri dönmüş oldu. Hisseleri sattığımız zamanla aldığımız zaman arasında Galatasaray asla zarar etmemiştir. 1 sene süreyle hisseleri geri satamayacağımız söylendi. Zaten bu hisseleri böyle bir süre içinde satma niyetimiz de yok. Zarar görmedik tersine bu operasyondan Galatasaray haklarını koruyarak çıkmıştır.”

‘Kadro yapımızla favori biziz’
“Galatasaray her zaman olduğu gibi sahaya kazanmak için çıkacak. Derbilerin neticeleri belli olmaz, ama taraftarımızın önünde oynayacağımız ve kadro yapımız sayesinde favori biziz. Bu maçta taraftarımıza çok büyük bir görev düşüyor, her zamanki gibi muazzam destek vereceklerine inanıyorum. Maçın başından sonuna kadar gösterecekleri gayretin karşılığını futbolcularımızdan güzel gollerle alacakları galibiyetle göreceklerini düşünüyorum. Takımın da elinden gelen her şeyi sahada göstereceğinden eminim. Terlerinin son damlasına kadar oyuncularımız iyi bir mücadeleyi sahaya koyacaklardır.” (fanatik)

Reklam
Reklam