Ünal: "enerji Yatırımına İhtiyaç Var"

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Enerjiye olan ihtiyacımız...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Enerjiye olan ihtiyacımız her geçen gün biraz daha artıyor. Ordu ilk kez elektrik üretecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Buna karşı olmaya çalışmayalım” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Turnalık Yaylası(nda özel bir firma tarafından kurulan iftar çadırında orucunu açtı. Vatandaşlarla çadırda iftar açan Milletvekili Ünal, Turnalık Yaylası’nda yapılmakta olan HES projesi hakkında da bilgi vererek, vatandaşların yapılan çalışmadan memnun olduğunu ön yargılı olmamak gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

HES projesi deyince bazı çevrelerin bunu farklı yerlere çektiğini ve hemen cephe oluşturmaya çalıştığını ifade eden Milletvekili Ünal, “HES projesi deyince bunu hemen belli bir rotaya oturtup cephe oluşturmak doğru değil. Vatandaş ön yargılı olmamalı, bakın burada yapılan çalışmanın bölgeye de katkısı var. İnsanların burada mutluluğunu görüyorum. Bugün bakıyorsunuz burada HES projeleri inşaat halindeyken bile insanlar bundan faydalanıyor. Üretimden tüketimden her türlü para burada kalıyor, buranın insanı buranın araçları çalışıyor. Bizim zaten istediğimiz göçü önlemek değil mi? insanların bölgesini memleketini daha çok sahiplenmesi değil mi? Herkes topraklarında kalsın istemiyor muyuz? O zaman ön yargılı olmayacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu ve bunun azaltılması içinde enerji üreten tesislerin HES’lerin barajların olması gerektiğini ifade eden Milletvekili Ünal şöyle devam etti: “Her şeyden önemlisi biz enerjinin çoğunu dışarıdan ithal ederek enerji ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Enerji ithalatı ülkenin cari açığının asıl sebebini oluşturan bir unsur. Gelişen bir ülkeyiz, her gün büyüyen bir ülkeyiz, bölgesinde lider bir ülkeyiz ve enerjiye ihtiyacımız var. Enerjiye olan ihtiyacımız her geçen gün biraz daha artıyor. Dolayısıyla burada bir enerji projesi hayata geçiriliyor. Ordu ilk kez artık elektrik üretecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Buna karşı olmaya çalışmayalım. Gerçekleri görelim, sonuç itibarıyla bu bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İftar programına AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın yanı sıra, İl Genel Meclis Bakanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu Merkez İlçe Başkanı Uğur Çelenk, ORYA enerji yönetim kurulu üyesi Serdar Soysal, ORYA enerji Mali ve İdari İşler Şefi Rıza Yüce ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Evcimen de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: