Ünal: Gözyaşı ve karışıklıkların giderilmesi için Allah’a niyazda bulunulmalı

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kadir Gecesi’nde dünyadaki kargaşanın son bulması ve...

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kadir Gecesi’nde dünyadaki kargaşanın son bulması ve İslam ülkelerindeki kan, gözyaşı ve karışıklıkların bir an önce giderilmesi için Yüce Allah’a niyazda bulunulması gerektiğini söyledi.
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kadir gecesi münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Bazı zamanlar ve mekânların içinde bulundurdukları önemli olaylarla kıymetli hale geldiğini belirten Ünal, “Kadir Gecesi de bu zamanların en önemlilerindendir. Kur’an-ı Kerim’de Kadir suresinde de belirtildiği gibi 'bin aydan hayırlı' olan bir gecedir. Çünkü bu gecede insanlık için kurtuluş, hidayet olan Kur’an-ı Kerim inmeye başlamış ve bu haliyle Kadir Gecesi'ne ayrı bir özellik katmıştır.” dedi.
Kur'an-ı Kerîm’in insana büyük değer verdiğini dile getiren Ünal, şöyle devam etti: “İnsanın en güzel bir şekilde yaratıldığını, yaratılanların en şereflisi olduğunu, ondan başka kâinatta her ne varsa hepsinin emrine verildiğini bildirir. İnsan haysiyet ve şerefini kıracak, kalbini incitecek davranışları da yasaklar. Kur'an-ı Kerîm; zina, fuhuş, sarhoşluk, adam öldürmek, yalan söylemek, iftira etmek, haksızlık yapmak, israf etmek, hıyanette bulunmak, gıybet etmek ve toplumu birbirine düşürecek şekilde bozgunculuk yapmak gibi toplumu temelinden sarsan kötülükleri yasaklar.”
Kadir Gecesi’nin bir başlangıç olması gerektiğinin altını çizen Ünal, “Kendimize çeki düzen vermeli, geleceğin daha iyi ve hayırlı olması için çaba sarf etmeliyiz. Özellikle, ülkemizde yıllardır süren gözü dönmüş bebek katili kanlı terör örgütünün bir an önce tasfiyesi sağlanmalıdır. İnsanlarımız ülkenin her yanında ve her saatinde huzurlu ve emin bir şekilde dolaşabilmelidir.“ ifadelerini kullandı.
Dünyadaki kargaşanın son bulması ve İslam ülkelerindeki kan, gözyaşı ve karışıklıkların bir an önce giderilmesi için bu gecede Yüce Allah’a niyazda bulunulması gerektiğini hatırlatan Ünal, “Bir tarafta zevk ve sefa en üst seviyede iken, Somali başta olmak üzere açlık, kıtlık ve ölümlerin yaşandığı ülkelerdeki din kardeşlerimiz unutulmamalı, dua edilmeli, yardım edilmelidir. Müslümanların bir beden gibi olduğu unutulmamalıdır.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz