Ünal’dan “engelliler Haftası” Açıklaması

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve hiçbir zaman yaşama sevincine mani olmamalıdır" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Engelliler Haftası” olması nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk kez AK Parti’nin engellilerin hukuki bakımdan güçlendirildiği yasayı çıkarttıklarını belirterek, “AK Parti Hükümetimiz ile engelli kardeşlerimiz, Özel sektörde çalıştırılan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağladık, Kendi adına çalışan engellilere 5 yıl erken emekli olma hakkı getirdik,Engellilere ait bir evin, emlak vergisinden muaf olmasını sağladık, Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan kadın sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıdık, Engelliler için üretilen her türlü araç ve gereci, KDV’den muaf hale getirdik, 1 . derecede engelli yakını olan devlet memurlarının, engelliler için eğitim imkanı bulunan yerlere öncelikli olarak atanmalarını, yasal değişiklikle sağladık, 1. derecede engelli yakını bulunan kamu çalışanlarına, günde 1 saat bakım izni verilmesini sağladık, Çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 oranlarında artırdık, Evde bakılamayan ileri derecedeki engelliler için hizmet veren Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri getirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ünal, Ordu’da 19 adet Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmet verdiğini ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımız, sosyal güvencelerden mahrumdu. 5378 sayılı Özürlüler Kanunu’nu ve uygulamasına yönelik 15 yönetmeliği çıkararak, bin 500 sayfalık Özürlüler Hukuku oluşturduk. İktidarımızla birlikte özel eğitime muhtaç tüm engellilerin; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki ücretlerini, devlet tarafından karşılamaya başladık. Engellilerin eğitim ve rehabilitasyon kurumlarına taşınması artık devlet tarafından yapılıyor. Engelliler, yardımcı personel desteğinde evden alınıp eve bırakılıyor. Eğitim gören özürlü sayısını 10 kat artırdık, Evde bakılan her engelli birey için, bakanlara bir asgari ücret tutarında aylık bağladık, Engelliler için sayısı Ülke genelinde 100’e yaklaşan “Engelsiz Yaşam Merkezi” kurduk. Yemişli köyünde İnşaatı devam eden Haziran sonunda teslimi olacak 60 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam Merkezi hayata geçecektir, Bakıma muhtaç engelli çocuğu bulunan annelere, 5 yıla kadar erken emekli olma imkanı sağladık Ordu il genelinde 6 bin 300 kişiye evde bakım hizmetleri adı altında asgari ücret miktarında ödeme yapıyoruz. Anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirdik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: