UND Hatay Temsilciliği Açıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Temsilciliği, törenle hizmete başladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Temsilciliği, törenle hizmete başladı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Nakliyeciler Sitesi'ndeki hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, İskenderun Limanı'ndan ro-ro seferlerinin başlamasıyla eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamlarının artmaya başladığını söyledi.

Nakliyeciliğin zor, fakat çok önemli fırsatlar sunan bir sektör olduğuna değinen Lekesiz, hem ilin, hem Türkiye'nin, hem de dünyanın bu sektörden kazanabileceği çok önemli fırsatların olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Lojistik ve nakliyecilik sektöründe potansiyelin tam anlamıyla kullanılmadığını ifade eden Lekesiz, bu sektörün ülkenin gayrı safi milli hasılasına olması gereken katkıyı sağlayamadığına dikkat çekti.

Dünyada baş döndürücü rekabet yaşandığını dile getiren Lekesiz, şunları söyledi:

"Dünyada yaşanan bu rekabet üretim sektöründe de gelişmelere sebep oldu. Üretim sektörünün gelişmesiyle birlikte nakliye sektörünün de önemi arttı. Türkiye'de nakliyenin yüzde 80'ine yakını karayoluyla yapılıyor. Hatay, nakliye sektöründe İstanbul'dan sonra en büyük filoya sahip olan il konumunda. Suriye olayları nedeniyle bu sektörde bir yavaşlama oldu, fakat hükümet tarafından alınan tedbirler ve alternatif yollar bu alanda tekrar gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Ağustos ayının sonlarında İskenderun Limanı'ndan Mısır'ın Port Said Limanı'na ro ro seferleri başlattık. İskenderun Limanı'ndan ro ro seferlerinin başlamasıyla eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamları artmaya başladı. Hatta bu ayda, Türkiye'de ihracatını en fazla artıran 5. il Hatay oldu."

Reklam
Reklam

UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Ergin Özmen de, nakliye sektörünün her türlü zorluğa rağmen ayakta durmaya çalıştığını ve böyle bir ortamda da yatırımlara devam ettiğini kaydetti.

Açılan hizmet binasının sektördeki tüm paydaşların bir araya gelip toplantılar yapabilecekleri ve fikirlerini tartışabilecekleri bir ortam sunduğunu belirten Özmen, nakliye sektörünün canlandırılması için Vali Lekesiz'in çok büyük gayretleri bulunduğunu ve kendisine çok teşekkürler ettiklerini söyledi.

Özmen, insanların mutluluğu için ticaretin devam etmesi gerektiğini, Hatay için çok büyük bir öneme sahip olan Suriye ile olan ticari faaliyetlerin bir an evvel eski canlılığına kavuşmasını arzuladıklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Lekesiz, Başkan Özmen, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla hizmet binasının açılışı yapıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: