Und Temsilcileri Müsiad’da Buluştu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) aylık yönetim kurulu toplantısı Konya’da yapıldı.MÜSİAD Konya Şubesinde toplanan UND temsilcilerinin...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) aylık yönetim kurulu toplantısı Konya’da yapıldı.

MÜSİAD Konya Şubesinde toplanan UND temsilcilerinin toplantıda gündemi Konya Lojistik Merkez çalışmaları oldu. Toplantıda ilk olarak Konya’daki lojistik merkez çalışmaları ile ilgili konuşma yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Lojistik konusunda yapılanları görme konusunda yurt dışı çalışmalarımız oldu. Bu bölgelerde çalışmalar nasıl yapılıyor, bunların bilgilerini aldık. Anladık ki lojistik en önemli konulardan birisi. Son dönemde ülkelerin rekabetinin yanı sıra, bölgelerde şehirlerin de rekabetçiliği söz konusu. Bu noktada son dönemde Konya bir üst lige atlamaya çalışıyor. Son dönemde de lojistik ön plana çıktı, bizler de doğrudan faaliyet desteği kapsamında MÜSİAD Konya Şubesi ile çalışmalar yaptık” dedi. MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman’ın konuşmasının ardından MEVKA Uzmanı Erdem Koçoğlu, Konya’daki yatırım olanakları ve Konya’nın 2023 vizyonuyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Toplantıda lojistik merkez ile ilgili çalışmalarını anlatan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise, “Türkiye’nin üretiminin neredeyse yüzde 60’a yakını İstanbul ve Marmara Bölgesinde oluyor. 2023 Türkiye vizyonundaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamamız için yine bu bölgelerde üretim yapalım demek oluyor. Bu da dar bir alana sıkışıp kalan üretimin gerçekten kaliteli ve verimli olmasını imkansız hale getiriyor. Bu nedenle Türkiye’nin üretim gücünün Anadolu’ya kayması gerekiyor. Anadolu’ya bu üretim kayacaksa ve Konya’nın bu üretimde önemli bir yer alması gerekiyorsa, artı değerlerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Lojistik merkez ile bu yatırımların önü açılacaktır” şeklinde konuştu. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek programının devamında lojistik merkez ile ilgili sunum yaptı.

MÜSİAD Konya Şubesi’nin lojistik ile ilgili çalışmalarının hayranlık verici olduğunu ifade eden UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da, “2023 yılı hedeflerimizi planlarken çok önemli olan Konya’nın ihracat yapacağı ülkelere taşımacılık yapması için acilen bir planlamaya ihtiyacı var. Biliyoruz ki, Konya’da lojistik merkez taşımacılığın temel alt yapısı olacak. Bu yetkinliğin arttırılabilmesi için insan kaynaklarına yatırım yapılması gerekiyor. Sizlerden insan kaynakları analizinin yapılması ile ilgili çalışma yapmanızı bekliyoruz. Gerek lojistik merkez, gerekse insan kaynakları analizi noktasında sizlere destek vermeye hazırız” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Toplantının sonunda UND Yönetim Kurul Başkanı Çetin Nuhoğlu, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e hediye verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: