Unesco Heyetinden Çadır Kente Ziyaret

Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen UNESCO heyeti, İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret...

Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen UNESCO heyeti, İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.

İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız ve İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ tarafından karşılanan heyete, Beyazyıldız tarafından protokol çadırında brifing sunuldu. Kaymakam Beyazyıldız, çadır kentte bulunan Suriyeli sığınmacılar için yaptıkları hizmetleri anlattı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu MOST İhtisas Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Akif Kireçci ise, çadır kentlerdeki yaşamı yerinde görüp, yaşanan sıkıntıları ve Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarını uluslararası kamuoyuna anlatmak üzere geldiklerini belirtti. Kireçci, bundan sonra çadır ve konteyner kentleri sürekli ziyaret edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Heyet daha sonra, çadır kentte barınan Suriyelileri ziyaret etti. Sosyal tesisleri de gezen heyet, çalışmalarını yarın Nizip ve Karkamış çadır kentlerinde sürdürecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz