Universiad meşalesi Erzurum’da

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIAD) meşalesi 41 gün aradan sonra Erzurum’a getirildi.

Törende bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Amerika’da yayınlanan bir gazetenin Erzurum’u dünyadaki en önemli 40 spor merkezi arasında 18. sırada gösterdiğini kaydetti.

Erzurum’da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar için İstanbul Taksim Meydanı’ndan yakılarak, Türkiye Turu kapsamında il il dolaştırılan meşale 41 günün ardından Erzurum’a getirildi.

Meşale, Erzurum Buz Hokeyi Salonu'ndan sporcular tarafından alınarak, Havuzbaşı Semti'ndeki Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej eşliğinde, Çifte Minareli Medrese'ye getirildi. Buz Hokeyi Salonu’ndan sporcular tarafından alınarak, Havuz Başı semtindeki Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej eşliğinde, Çifte Minareli Medrese’ye taşındı. Korteje Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de katıldı.

Reklam
Reklam

Özak medrese önünde yaptığı konuşmada, Erzurum’un Üniversitelerarası Kış Oyunları ile büyük bir potansiyel yakalayacağını belirterek, Amerika’da yayınlanan bir gazetenin Erzurum’u dünyadaki en önemli 40 spor merkezi arasında 18. sırada gösterdiğini kaydetti.

Türkiye’nin artık organizasyonlarda bir numara olduğunu ifade eden Özak, “Bunu basketbolda gösterdik. Burada gösteriyoruz ve Trabzon'da da göstereceğiz” diye konuştu. (ANKA)