Üniversite 20. Yılını Şenliklerle Kutladı

Eğitim öğretim hayatına 11 Temmuz 1992 tarihli kuruluş kanunu ile başlayan Niğde Üniversitesi 20. kuruluş...

Eğitim öğretim hayatına 11 Temmuz 1992 tarihli kuruluş kanunu ile başlayan Niğde Üniversitesi 20. kuruluş yıldönümünü, düzenlediği muhteşem fener alayı ve göz alıcı resepsiyonla kutladı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet meydanına yapılan yürüyüşle başladı. Üniversite personeli ile öğrencilerin gerçekleştirdiği yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Öğrencilerin yürüyüş sırasında ellerinde taşıdıkları aydınlığı ve uygarlığı temsil eden meşaleler de geceye büyük renk kattı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün öğrenciler ile birlikte çelenk sunduğu yürüyüş, başladığı noktada sona erdi.

Yürüyüşün ardından resepsiyonla devam eden geceye Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve batı müziğinden eserlerin canlı olarak seslendirildiği gecede üniversitemizin gelişim sürecini konu alan gazete haberleri ve fotoğraflarda sergilendi.

Geceye, üniversite ev sahipliğinde düzenlenen '2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Konferansı' için yurtdışından gelen 60’a yakın akademisyen de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Bugün 11 Temmuz 2012. Üniversitenin kuruluşunun resmi gazetede yayınlanmasının üzerinden 20 yıl geçti. Niğde Üniversitesi bu 20 yıllık süreci çok zor şartlardan geçerek bu günlere taşıdı. Bugün geldiğimiz noktada artık kuruluş aşamasını büyük ölçüde tamamlamış ve Türk Yükseköğretim hayatında önemli bir yere sahip olmuş durumdadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Resepsiyon yapılan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinin Niğde Üniversitesi açısından önemli bir mekân olduğunu belirten Görür, “Halkla daha iyi bütünleşmek ve daha kolay bir araya gelebilmek için resepsiyonu burada yapmayı tercih ettik. Gönül isterdi ki daha fazla halk katılımı sağlansın ve üniversiteyle halk bütünleşmesi yıllara devam etsin. İnşallah üniversitenin ve Niğde’nin alışık olmadığı bu tür kutlamalar devam eder.” diye konuştu.

Gece, havai fişek gösterileri ve eğlencelerle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: