Üniversite Adaylarına Moral Etkinliği

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek üniversite adaylarına moral vermek üzere...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek üniversite adaylarına moral vermek üzere etkinlik düzenledi. Etkinlikte, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de gençleri yalnız bırakmadı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, yaklaşan LYS öncesi, üniversite adaylarına moral vermek ve sınav stresini azaltmak için birbirinden farklı gösterilerle renkli bir şölen gerçekleştirildi. Etkinliğe, BDP Kürkçü’nün yanı sıra BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan, PM üyeleri Cemil Elden ile Zarife Atik, BDP Mersin Eş Başkanı Halis Ernarici ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katıldı. Etkinlikte, şiirler okundu, tiyatro, skeç ve halk oyunları gösterilerinin yanı sıra müzik dinletileri sunuldu.

Reklam
Reklam

Etkinlikte konuşan eğitimci Şerif Atilla, özgür bir eğitim amacıyla hareket ettiklerini ve sistemin dışında kalan, eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan gençlere eğitim verdiklerini söyledi. Şimdiye kadar 272 öğrencinin başarı göstererek üniversiteye yerleştiğini hatırlatan Atilla, herkes için hümanist, ekolojik ve eşit bir eğitim modelini benimsediklerini ifade etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Türk de eğitimde yaşanan fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması için başta devlet olmak üzere tüm ilgili kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Yükseköğrenimin her birey için temel hak ve özgürlüklerden biri olması gerektiğini kaydeden Türk, zengin-fakir ayrımı olmaksızın herkesin bu haktan eşit şekilde yararlanması gerektiğini kaydetti. Akdeniz Belediyesi Gençlik Danışma Merkezi’nin rehberliğinde sınavlara hazırlanan gençlerin, sadece 2 yıl içerisinde, dershanelerin gösteremediği ve yüzde 70’i aşan başarı sergilediğini vurgulayan Türk, “Bir millet eğitim ve öğretimle, özgür ve bilimsel araştırmalarla geleceğe emin adımlarla yürüyebilir. Bu noktada gençlerimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Çünkü gençler, bir milletin dilinin, tarihinin ve kültürünün olduğu kadar bilim, kültür, sanat ve ekonomik kalkınmasının da taşıyıcısıdırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Kürkçü ise Akdeniz Belediyesi’nin gençlerin ve çocukların eğitim yaşamı için verdiği hizmet ve ortaya koyduğu projelerin sürdüğünü belirterek, “Akdeniz Belediyesi’nin bu hizmeti, gençlerimizin, üniversite eğitimi ve yaşamına katılabilmesi için önemli kanallardan birisi” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından LYS’ye girecek olan gençlerin hazırladığı gösteriler, gece geç saatlere dek sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz