Üniversite Bombacıları Yakaladı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili fakültenin kızlar tuvaletine bomba koyan İktisat Fakültesi...

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili fakültenin kızlar tuvaletine bomba koyan İktisat Fakültesi öğrencisi 2 kız öğrenci ile 2 erkek öğrenci gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 2 kız öğrencinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından PKK terör örgütü üyesi olmak suçlamasından kaydı bulunan bir kız öğrenci takibe alındı. Ardından operasyon düzenleyen ekipler İ.Ü. İktisat Fakültesi öğrencisi olan 2 kız ile 2 erkek öğrenci yakalanarak gözaltına alındı. Kız öğrencilerden birisinin bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu ve poliste sabıka kaydı bulunduğu tespit edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan incelemelerde, çok sayıda maytap barutuyla yapılan fitil ateşlemeli basınçlı bombayı çantalarının içerisinde okula soktukları belirlenen kız öğrencilerin patlama öncesinde, Terör polisi tarafından gözaltına alınan PKK militanı bir kişi ile görüşme yaptıkları ve bu görüşmeden 10 dakika sonra da bu bombalama eylemini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Yetkililer gözaltına alınan 4 üniversite öğrencisinden 2 kız öğrencinin tutuklandığını 2 erkek öğrencinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: