Üniversite güvenlik görevlisi, rektöre mobbing davası açtı

Ege Üniversitesi (EÜ)’nde görev yapan güvenlik görevlisi Servet Salim Cankurt, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın...

Ege Üniversitesi (EÜ)’nde görev yapan güvenlik görevlisi Servet Salim Cankurt, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın kendisine psikolojik baskı uyguladığı iddiası ile mobbing davası açtı. Cankurt, uzun süredir devam eden fakat son iki yıldır belirgin şekilde artarak uygulanan baskı yüzünden zor günler yaşadığını ileri sürdü. Psikolojik şiddet dolayısıyla hastalandığını iddia eden Cankurt, kendisini bezdirmek için görev yerinin devamlı değiştirildiğini, avukatı aracılığıyla toplam 18 bin liralık dava açtığını anlattı. Cankurt, “EÜ’de görev yapan 400 güvenlik çalışanı içinde ötekileştiriliyorum. Sadece benim yerim, hastane ve kampüs içinde değiştiriliyor. Yeni açılan bölümlere de sürekli beni gönderiyorlar. Hep sürgün vaziyeti, gidip geliyorum. Beni uzaklaştırıp izole etmek istiyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

'TUVALETE GİDİNCE TUTANAK TUTULDU'

EÜ'de 1995 yılından bu yana çalıştığını belirten Cankurt, son gönderildiği Sarnıç’tan mahkeme kararıyla geri döndüğünü söyledi. Dönünce de radyasyonlu bir yerde çalıştırmaya başladıkalarını ileri sürerek, "Yemeğe, tuvalete gidemiyorum. Tuvalet için ayrıldığımda, 'Görev yerini terkettin.' diye tutanak tutuyorlar. Sürekli takip ediliyorum. Günde en az on kere kontrole geliyorlar. Yaptıkları resmen taciz, psikolojim bozuldu.” şeklinde konuştu. Cankurt, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kontrolleri neden durmadan yaptıklarını sorduğumda, yukarıdan emir geldiğini söylediler. Yarım saatte bir kontrol, beni bezdirmek için kasıtlı yapılıyor. Üzerimdeki psikolojik baskıdan rahatsızlandım, ameliyat oldum. Raporlu olduğum için bu aralar biraz rahatladım. Zaten idari izinlerimin iptal olduğunu söylemişlerdi, kullanamıyorum.”

18 BİN LİRALIK DAVA

Rektör Yılmaz’ın kendisini görüşmeye çağırdığını ve azarladığını savunan Servet Salim Cankurt, kendisiyle tehditvari bir konuşma yapıldığını, "İstersen git, bana dava aç." bile dediğini söyledi. Bunun üzerine Rektör Yılmaz’a 10 bin, güvenlik müdürüne 5 bin, güvenlik sorumlusuna 3 bin lira olmak üzere toplam 18 bin liralık dava açtığını ifade etti. Yaşadığı haksızlık karşısında Türk adaletine güvendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

'MOBBİNGE YASAL DÜZENLEME GEREKLİ'

"Mobbing" olarak adlandırılan, işveren kaynaklı baskı ve psikolojik şiddet uygulaması sebebiyle davanın açtığını belirten Servet Salim Cankurt’un avukatı Mehmet Bahadır Akyüz ise müvekkiline karşı bilinçli ve kasıtlı olarak baskı uygulandığını dile getirdi. Türk adaletine güvendiğini söyleyen Av. Akyüz, müvekkilinin görev yerinin durmadan değiştirilmesi, kıdem ve mevkisine uygun olmayan işler verilmesi, tuvalete gittiğinde bile hakkında tutanak tutulması gibi olayların, mobbing davası açılması için yeterli unsurlar olduğunu ifade etti. Akyüz, Türkiye’de henüz mobbing ile ilgili kanuni düzenleme bulunmadığını, Meclis’te bununla ilgili bir tasarı olduğunu ifade etti. İzmir 13 Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dava genel tazminat hükümlerine dayanarak açılmış olmasına rağmen özellikle, "Mobbing dolayısıyla dava açılıyor" diye bir dilekçeyle de açıkça davanın konusunu belirttiklerini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise yargıya intikal etmiş bir konuda açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: