Üniversite Için Ek Kontenjan Son Fırsat

Üniversiteye giremediği için diye üzülen gençler için henüz her şey bitmedi. Hiçbir akademik programa yerleşemeyen...

Üniversiteye giremediği için diye üzülen gençler için henüz her şey bitmedi. Hiçbir akademik programa yerleşemeyen 267 bin aday, Türkiye genelindeki toplam 80 bin kontenjan arasında kendine yer bulabilmek için 27 Eylül-1 Ekim arasında bir kere daha tercih yapacak. İlk yerleştirmede yüzde 91 doluluk oranına ulaşan Gediz Üniversitesi’nde de kalan yerlere öğrenci alınacak, burslu eğitim hakkı bile kazanılabilecek. Ayrıca Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Adalet programına da ilk defa öğrenci kaydedilecek. İki kişiden birine kesintisiz burslu öğrenim hakkı veren üniversite, başarıyı teşvik eden ve fırsat eşitliği sağlayan bu uygulamasını Adalet programında da sürdürecek.

Reklam
Reklam

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, düşlerini üniversite süsleyen gençlerin önünde büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ek kontenjan şansının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “İlk yerleştirmede yaşanan hayal kırıklığı, yerini mutluluğa bırakabilir. Adayların, bir kez daha üzülmemeleri için ek kontenjan tercihlerini mutlaka destek alarak yapmasında yarar var. Bu amaçla hem Seyrek’teki kampüsümüzde hem de Çankaya’daki yerleşkemizde tercih uzmanlarımız onları bekliyor olacak. Gediz Üniversitesi’nde eğitim görmek istemelerine rağmen bu şansı yakalayamayan gençlerimizi, ek yerleştirmeyle aramızda görmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: