Üniversite, mahkumlar için 10 bin kitap topluyor

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri...

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri arasında ‘topluma hizmet ve rehberlik dersi’ kapsamında mahkumlar için 10 bin kitap toplama kampanyası başlatıldı. Proje kapsamında, Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda konferans düzenlendi. Konferansa, Diyarbakır E Tipi Cezaevi Savcısı Ahmet Yavuz, Dicle Üniversitesi öğretim elemanlarından proje koordinatörü Tahir Dilekçi ve Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar katıldı.
Tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla başlatılan kitap toplama kampanyasıyla ilgili bilgi veren Uçar, şu ana kadar 5 bine yakın kitap toplandığını dile getirdi. Güzellikleri, muhabbet çerçevesinde mahkumlarla paylaşmaya çalıştıklarını belirten Uçar, “İleride cezaevi yönetimi de uygun görürse, özellikle okumayı arzu ettiğiniz kitapları temin ederek katkıda bulunmak isteriz. 10 bin kitap toplamayı hedefliyoruz.” dedi.
Yaşanan her olayın bir imtihan olduğunu vurgulayan Uçar, her kötü olaydan ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Diyarbakır E Tipi Cezaevi Savcısı Ahmet Yavuz da Dicle Üniversitesi’nin böyle bir projeyle yaklaşmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Cezaevi olarak imkan sunmanın dışında bir katkılarının olmadığını belirten Yavuz, üniversite yetkililerine teşekkür etti. Cezaevinde mahkumlara yönelik telkari, gümüş döküm, tekstil ve konfeksiyon makineleri kullanımı, bakır işletmeciliği, bilgisayar kullanımı, okuma yazma gibi faaliyetlerin sürdürüldüğünü anlatan Yavuz, mahkumlar için kitap okuma kampanyasının ilk defa gerçekleştirildiğini ifade etti. Projenin gerçekleştirilme amacı konusunda ra bilgiler veren Dicle Üniversitesi öğretim elemanlarından Proje Koordinatörü Tahir Dilekçi, “Hükümlü ve tutukluların, cezaevinden çıktıktan sonra ikinci defa suç işleme olasılıklarının engellenmesine katkıda bulunmak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırarak bilinçlenmelerine katkı sunmak istiyoruz. Mahkumlara okuma alışkanlığı kazandırarak, onları topluma kazandırma çabasındayız.” şeklinde konuştu.
Türkiye Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel de projeye 4 bin kitap ile katkıda bulunduklarını kaydetti. Amaçlarının boş zamanlarını değerlendirme noktasında mahkumlara destek sunmak olduğunu dile getiren Yüksel, programa katılamayan İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un iyi dilek mesajlarını aktardı. Konuşmaların ardından Türkiye Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Cezaevi Müdürü Mevlüt Eker’e, Dicle Üniversitesi M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar da Cezaevi Savcısı Ahmet Yavuz’a kitap hediye etti. Savcı Yavuz da Uçar’a gerçekleştirdikleri proje dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz