Üniversite Öğrencileri Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nü Bastı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerinden oluşan yaklaşık 300 öğrenci, rektörlük binasını basarak hazırlık...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerinden oluşan yaklaşık 300 öğrenci, rektörlük binasını basarak hazırlık sistemini protesto etti.

Öğrenciler, hazırlık eğitim sisteminde yapılan düzenleme sonucu, bu sene öğrencilerin yüzde 90’ının sınıfta kalmasını protesto etti. Yaklaşık bir hafta önce protesto amacıyla rektörlük altında çadır kurarak eylemlerine devam eden öğrenciler, bugün Espark’ın önünde yürüyüşe geçti.

Rektörlüğe kadar yürüyen 300 kadar öğrenci, uyarıları dikkate almayarak rektörlük binasını bastı. Bina içerisine slogan atan öğrenciler, hazırlık sistemini protesto eden pankartlar da astı. Hazırlık öğrencilerinden 4 kişi, rektör yardımcısı ile görüşürken, arkadaşları dışarıda bekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz