Üniversite Öğrencileri, Erzincan’ı Güzelleştiriyor

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Erzincan Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ‘Erzincan'landıralım’ projesi ile TEDAŞ’a...

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Erzincan Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ‘Erzincan'landıralım’ projesi ile TEDAŞ’a ait elektrik trafosunu boyuyor. Topluma mesaj vermek için ilginç figürler ve mesaj içerikli sloganlar yazan öğrenciler, trafoları rengarenk bir görünüme kavuşturuyor.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi 3’ncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde kendilere 'Topluma Katkı Sağlayan Proje' ödevi verildi. Ödev ile alakalı olarak 'Erzincan’landıralım' projesi yapan öğrenciler, TEDAŞ yetkilileri ve Belediye ile görüştü. Trafoların boyanması noktasında yaptıkları girişimlerde olumlu cevap alan öğrenciler, Erzincan Belediyesi tarafından alınan boyalar ile eski Çevre Yolu üzerinde bulunan trafoyu boyamaya başladılar. Üniversite öğrencileri yaptıkları çalışma ile bir hafta içinde trafoyu rengarenk bir görünüme kavuşturdu. bambaşka bir görünüme kavuşturdu.

Reklam
Reklam

E.Ü. Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Budak, "Topluma olumlu mesaj verebilecek görüntü ve resimlerle bu binaları atıl ve boş binalar halinden çıkartıp, topluma mesajlar veren görünüme kavuşturmak amaçlandı. Belediyenin maddi desteği ve öğrencilerin fikirleri ile üniversite öğrencilerimizin topluma hizmeti sağlanmış oldu. Gelişmiş ülkelerde alınan modeller ile insanların topluma gönüllü işlerle katkı sağlaması gerektiği fikri burada da uygulama geçmiş oldu." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: