Üniversite Öğrencileri Ilköğretim Okulu Öğrencilerine Kızılay'ı Anlattı

Bilecik Üniversitesi'nde eğitim öğrenim gören bir grup öğrenci tarafından oluşturulan Kızılay gönüllülerince, ilköğretim okullarında düzenlenen seminerle Kızılay anlatıldı.

Bilecik Üniversitesi'nde eğitim öğrenim gören bir grup öğrenci tarafından oluşturulan Kızılay gönüllülerince, ilköğretim okullarında düzenlenen seminerle Kızılay anlatıldı.

Osmangazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tanıtım semineri programına Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Okul Müdürü Adem Eren ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Şişman konuşmasında, halkta yardımlaşma olduğunu ve Kızılay'ın da bunu yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Halk arasında 'Keser gibi hep bana, rende gibi hep sana değil' derler. 'Testere gibi bir sana, bir bana derler. Bu paylaşmaktır. Bizim kültürümüzde bilmek çok önemlidir. Bu bilgilendirmenin yapılması için emek veren Kızılay Başkanı ve onun arkadaşlarına teşekkür ediyorum"

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar'da konuşmasında Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan işbirliği çerçevesinde Kızılay gönüllüleri olan üniversite öğrencilerinin bir aydan bu yana 21 okula giderek 2 bin 100 öğrenciye seminer verdiklerini kaydetti.

Amaçlarının ilköğretim okulu öğrencilerine Kızılay bilincini aşılamak olduğunu vurgulayan Çınar, "İlköğretim okullarında yapılan sunumlarda Kızılay'ın faaliyetleri tanıtıyoruz. Deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Bilecik'te bir deprem bölgesinde olduğundan dolayı bütün ilköğretim okulu öğrencileri bilinçli olmasında yarar görüyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: