Üniversite Öğrencileri Interneti Eğlence Amaçlı Kullanıyor

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından 25 ayrı konuda yapılan anket çalışmasında, Erzurum halkının ve üniversite öğrencilerinin farklı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından 25 ayrı konuda yapılan anket çalışmasında, Erzurum halkının ve üniversite öğrencilerinin farklı konulardaki tutumları tespit edildi.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden yaklaşık 90 öğrenci tarafından yapılan anket çalışmalarının sonuçları, poster bildiri şeklinde fakülte binasında düzenlenen törenle açıklandı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, konuşmasında, Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin hem pratik ve teorik yönlerini geliştirdiklerini hem de ülkenin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde geliştirerek, mesleklerini icra edebilecek düzeye ulaşacaklarını vurgulayan Özbek, öğrencilerle gurur duyduğunu ifade etti.

Anket çalışmalarını yürüten Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Akpolat ise AA muhabirine yaptığı açıklamada 25 farklı proje hazırladıklarını belirterek, belirli konulardaki kamuoyunun eğilimlerini, tutumlarını ve bilgi düzeylerini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını hem Erzurum genelinde hem de Atatürk Üniversitesi'nde yürüttüklerini vurgulayan Akpolat, "Projelerimizi analiz ettik ve bir bilimsel veri haline dönüştürdük" dedi.

-Öğrenci görüşleri-

Sosyoloji Bölümü birici sınıf öğrencilerinden Nuran Yıldız, "Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinin İnterneti Kullanım Amacı" üzerine yaptığı çalışmada, öğrencilerin yüzde 84.5'inin interneti tamamen eğlence amaçlı kullandıklarını, geri kalan bölümün ise hem eğlence hem de ödev yapma amaçlı kullandıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Çalışmayı 400 denek üzerinde uyguladıklarını ifade eden Yıldız, deneklerden yüzde 40'nın 15 yaşından sonra internet kullanmaya başladığını, yüzde 40'nın kendisine ait bilgisayarı olduğunu ve deneklerden yüzde 45'nin her gün internet kullandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Araştırmayı, kurdukları hipotezlerle desteklerini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Öğrencilerden kırsal kesimde yaşayanlar genç yaşlarda, il merkezindekiler ise çocuk yaşta internet kullanmaya başlamışlar. Erkekler daha çok internet kafelere gidiyor. Cinsiyet ve internet kullanımı arasındaki orantıda ise erkeklerin daha çok internet kullandığını saptadık. Üniversite öğrencileri interneti sosyal paylaşım sitelerine girmek için tamamen eğlence amaçlı kullanıyor."

Öğrencilerden Mutlu Çelik, Kadriye Özdemir ve Ayşegül Akkuş tarafından yapılan "Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinin HES Projesine Karşı Tutum ve Yaklaşımları" konulu araştırmada ise öğrencilerin "HES projesinin doğaya, çevreye, suda yaşayan canlılara zarar vermediği sürece uygulanmasını doğru buldukları" tespit edildi.

Doğu Anadolu, Kuzey ve Doğu Karadeniz bölgelerinden gelen bazı öğrenciler HES konusunda bilinçli iken batı illerinden gelen bazı öğrencilerin HES konusunda fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı.

"Üniversite Öğrencilerinin İşsizlik Kaygısı" üzerine yapılan çalışmada ise, istedikleri fakülteleri kazanan öğrencilerin işsizlik kaygısı taşımadıkları ve burs aldıkları, puanı düşük olduğu için tesadüfen kazandığı fakültede öğrenim gören öğrencilerin ise hem işsizlik kaygısı duydukları hem de iş sahibi olamayacağı düşüncesinden burs almadıkları belirlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: