Üniversite Öğrencileri İzmir’de Münazara Için Biraraya Geldi

Gediz Üniversitesi 2. Ulusal Münazara Şampiyonası yapıldı. Şampiyonada, 23 üniversiteden 150’yi aşkın öğrenci mücadele etti....

Gediz Üniversitesi 2. Ulusal Münazara Şampiyonası yapıldı. Şampiyonada, 23 üniversiteden 150’yi aşkın öğrenci mücadele etti. Seyrek’teki kampüste gençler, ülke meseleleri üzerine dört gün boyunca kafa yordu. Suriye’den dış politikaya, eğitimden sağlığa ülke ve toplum meseleleri ele alındı. Gençliğin görüşlerini ortaya koyduğu, siyasetçilere mesajlar verdiği karşılaşmalar büyük çekişmeye sahne oldu. Heyecan fırtınasının estiği şampiyonanın finaline ise ODTÜ ve Yeditepe üniversitelerinden birer, Boğaziçi Üniversitesi’nden iki ekip kaldı. Finalde, terörle mücadelede izlenmesi gereken yollar ve alınması gereken tedbirler tartışıldı.

Reklam
Reklam

Şampiyonanın onur konuğu olan gazeteci ve televizyon programcısı Abbas Güçlü ise finalin ardından, "Üniversite Gençliğinin Gelecek Kaygısı" konulu bir söyleşi yaptı. Güçlü, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “İşe girerken çıtayı yüksek tutmayın. Hayal kırıklığı yaşamamak için önceliğiniz işsiz kalmamak olsun. Sevdiğiniz işi yapar, kendinizi sürekli geliştirirseniz başarı her zaman sizinle olacaktır. Geleceğinizi ciddiye alın, yarınlarınızı ihtimallere bırakmayın. Öğrencilik sıralarında iş hayatına atılmaya gayret edin, bir yerden mutlaka başlayın.”

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de hem Abbas Güçlü hem de münazaracı öğrencilere teşekkür etti. Gençliğin açık kürsüsüne dönüşen şampiyonanın ikincisinin de düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu organizasyon, üniversitemizin gençlere verdiğini önemi sergilemesi açısından büyük önem taşıyor. Gençleri yerelden genele ülke yönetimine ne kadar ortak edersek, yarınlar o kadar aydınlık olur. Onların fikirlerinden öğreneceğimiz çok şey var.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: