Üniversite Öğrencileri Siirt'i Ziyaret Etti

SİİRT (AA)  - Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu "Sevgi Köprüsü Platformu" üyelerinin Siirt'in tarihi mekanlarını gezdiği bildirildi.

Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu "Sevgi Köprüsü Platformu" üyelerinin Siirt'in tarihi mekanlarını gezdiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydınlar (Tillo), Veysel Karani, Ulu Cami ve turizm mekanlarını ziyaret eden platform üyelerini Vali vekili Gürbüz Saltaş makamında kabul etti. Vali vekili Saltaş, platform üyelerini Siirt'te görmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Siirt, dışarıdan göründüğü gibi değildir. Buranın bir yabancısı olarak gözlemlerimi sizlerle paylaşıyorum. Farklı ve zengin kültürüyle Siirt, bölgemiz ve hatta Türkiye için modeldir. Bir huzur şehridir" dedi. Sevgi Köprüsü Platformu Başkanı Muhammed Arpacık da düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Siirt'e turistik gezi yapmadıklarını ifade ederek, "Bugüne kadar yüzlerce üniversite öğrencisinin birbiriyle tanışıp kaynaşmasını sağlayan Sevgi Köprüsü, farklılıklarına rağmen insanların nasıl bir arada yaşayabileceğini, düzenlemiş olduğu etkinliklerle göstermiştir. Bu geziler sayesinde, farklı renkleri bir araya getirerek, adeta bir gökkuşağı halini almıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: