Üniversite Öğrencilerinden Kızılay'a Kan Bağışı Desteği

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) "Kampüsün Kanında Hayat Var" sloganıyla düzenlenen kampanyada bir günde bin 267 ünite kan toplandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) "Kampüsün Kanında Hayat Var" sloganıyla düzenlenen kampanyada bir günde bin 267 ünite kan toplandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, makamında düzenlediği basın toplantısında sadece eğitim, öğretim ve araştırmayla değil, topluma karşı da sosyal sorumluluk konusunda önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Önem verdikleri kampanyalardan birisinin kan bağışı olduğunu dile getiren Özer, şöyle konuştu:

"İki yıldır düzenlemiş olduğumuz geleneksel kan bağışı kampanyasıyla tüm Türkiye'deki üniversiteler içerisinde bunun öncülüğünü yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir katılımla başta Valimiz Erol Ayyıldız olmak üzere, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın Ankara ve Zonguldak'taki ekibiyle üniversitemizde büyük bir bağış kampanyasına imza attık. Bir günde tek noktada bin 267 ünite kan toplandı. Amacımız, bir rekor kırmak değildi. Amacımız, kan bağışıyla ilgili, hem öğrencilerimizin hem de çalışanlarımızın nezdinde Türkiye'de bir duyarlılık ve farkındalık ortaya koymaktı."

Reklam
Reklam

Üniversite yerleşkelerinde iki yılda 7 bin 495 ünite kan toplandığını aktaran Özer, başlattıkları sürecin tüm Türkiye'deki üniversitelere dalga dalga yayılmasını beklediklerini ifade etti.

BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Arif Muştu ise kampanyanın büyük bir çabayla yürütüldüğünü dile getirerek, "Hedefimiz, geçen yılın hedefini geçmekti. Rekor kırmayı hedefledik. Gün boyu süren kampanyada bin 267 ünite kan topladık. Böylece kendi rekorumuzu kırmış olduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Özer, kan bağışına destek veren Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Aksoy'a, İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencisi Kemal Bulut'a, Maliye Bölümü öğrencisi Başar Arslan'a ve BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Arif Muştu'ya tablet bilgisayar hediye etti.

BEÜ öğrencileri geçen yıl da aynı kampanyada 705 ünite kan toplamıştı.

Muhabir: İdris Köle/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: