Üniversite Öğrencilerinden Köy Okulu Yararına Kermes

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri, Gürpınar'a bağlı Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu yararına kermes düzenledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri, Gürpınar'a bağlı Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu yararına kermes düzenledi.

Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen kermese YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük, öğretim görevlileri, Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni ve öğrencileri katıldı.

Köy okulu öğrencilerinden oluşan korunun seslendirdiği şarkılarla başlayan kermeste, keman çalmayı yeni öğrenen minik öğrencinin performansı alkış topladı.

Reklam
Reklam

Daha sonra öğrencilerin yanına gelerek öğretmenleri Banu Saraç Çetin'i tebrik eden Rektör Battal, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Minik öğrencilerin üniversiteyi görmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Battal, üniversite çağlarında da minik öğrencileri burada görmekten gurur duyacaklarını kaydetti.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük ise köy öğretmeni Banu Saraç Çetin'in eski öğrencisi olduğunu ve okullarında müzik konusunda bir takım eksikliklerin olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Başta kendisi olmak üzere öğrencilerle kermes düzenlemeye karar verdiklerini vurgulayan Yükrük, "Biz bu gibi etkinlikleri sürekli yapıyorduk. Fakat yaşanan deprem ile bu biraz sekteye uğradı. Ama yine tekrar toparlanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kermesten elde edilen gelirle köy okulumuza müzik aletleri alınacak" dedi.

Müzik öğretmeni Banu Saraç Çetin de sunulan destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Bölüm Başkanı Yükrük olmak üzere öğrencilere şükranlarını sundu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Gizem Karaaslan ise böylesi hayırlı bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadıklarına değinerek, kermesteki amaçlarının minik öğrencilere müzik derslerinde kullanacakları aletler almak olduğunu ifade etti.

Minik öğrenciler de müzik aletlerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirerek, kermesin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Muhabir: Necat Hasar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: