Üniversite Öğrencilerinden Ulaşım Zammına Tepki

Kütahya'da bir grup üniversite öğrencisi, belediye tarafından özel halk otobüsü ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Kütahya'da bir grup üniversite öğrencisi, belediye tarafından özel halk otobüsü ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

"Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki Küçük Park önünde toplanan ve "Müşteri değil, öğrenciyiz" yazılı pankart taşıyan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri, Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, elektronik kartlarda tam ücretin 1,45 liradan 1,50 liraya, üniversite öğrencisi ücretinin 1 liradan 1,20 liraya, ilköğretim ve lise öğrencisi ücretinin 85 kuruştan 1 liraya, tek kullanımlık biletin de 1,60 liradan 1,70 liraya çıkarıldığı anımsatıldı.

Reklam
Reklam

En fazla zammın yüzde 20 ile üniversite öğrencilerine yapılması ve zamların öğrenci yoğunluğunun az olduğu yaz döneminde uygulanmasının dikkat çekici olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ulaşımdan mağdur olan bizler, buna karşı tepkisiz kalmayarak zamlar geri çekilene kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz. Ulaşımı her gün zorunlu olarak kullanan üniversite öğrencilerinin avans biniş adı altında soyulması, balık istifi gibi yolculuk etmeye zorlanması, ulaşımın tekele girmesi ve keyfe göre zam yapılmasına rağmen bu zammın gerekli olduğu savunuluyor. Halktan ise tam biletle büyük şehirlerle yarışır derecede ücret alınması, hatta büyük şehirlerin önüne geçilmesi hem öğrencileri hem de Kütahya halkını son derece mağdur etmektedir."

Açıklamada, zamların iptal edilip her bütçeye uygun olarak yeniden düzenlenmesi, şoförlerin insanlara insanca hizmet vermesi, otobüslerin zamanında seferlere başlaması ve zaman aralıklarının kısaltılması, toplu taşıma araçlarının denetime tabi tutulması ve insan taşımaya uygun hale getirilmesinin istendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: